'Krijgt Xiaomi 12 voor het eerst een Leica-camera? Zo ziet dat eruit'

'Krijgt Xiaomi 12 voor het eerst een Leica-camera? Zo ziet dat eruit'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Volgens een bekende geruchtenverspreider zal de Xiaomi samenwerken met camerafabrikant Leica voor de Xiaomi 12-toptoestellen. Het bericht werd enkele minuten na de plaatsing offline gehaald. Leica was eerder nog de vaste partner van Huawei, maar daar kwam dit jaar een einde aan.

Leica en Xiaomi?

Leica is een Duitse producent die vooral bekend staat om zijn premium camera's. Volgens Digital Chat Station werkt Leica op dit moment samen met Xiaomi rond de Xiaomi 12-reeks. Dat bericht verscheen op Chinese sociale media, maar ging enkele minuten laten weer offline om onbekende redenen. Gelukkig blijft alles op het internet kleven en deze Twitter-gebruiker heeft een screenshot van dat originele bericht vastgelegd.

Toch achten we de samenwerking tussen Xiaomi en Leica erg plausibel, omdat er eerder al geruchten over zijn gelekt die afkomstig zijn van een andere bron. Onze vrienden van LetsGoDigital pakken daarom alvast uit met conceptbeelden van een Xiaomi 12 Ultra met Leica-camera's. We zien daarbij het tweede op de achterzijde, vergelijkbaar met hoe we het jaar bij de Xiaomi Mi 11 Ultra konden zien, maar iets groter.

'Krijgt Xiaomi 12 voor het eerst een Leica-camera? Zo ziet dat eruit'

Leica zoekt nieuwe samenwerkingen

Leica heeft jarenlang samen met Huawei gewerkt rond de P- en Mate-reeks, de high-end telefoons van het merk. Het Duitse bedrijf was daarbij vooral verantwoordlelijk voor het lensdesign, dat heeft Huawei ons vorig jaar verteld in een interview. Toch maakte Leica bekend dat er een einde komt aan die exclusieve samenwerking.

Op dat moment lekte het bericht dat Leica voortaan met meerdere smartphonemerken in zee gaat, en de namen Sharp, Honor en Xiaomi zijn toen gevallen. Inmiddels weten we dat Leica alvast samen met Sharp heeft gewerkt aan de camera van de Aquos R6. Leica mocht die telefoon ook rebranden en uitbrengen onder zijn eigen naam als de Leica Phone 1.

Meer over de Xiaomi 12

Er is ondertussen al heel wat informatie gelekt over de Xiaomi 12 en je kan hier meer over de verwachte kenmerken van de telefoons lezen. Of kijk gelijk naar onderstaande artikelen:

Denk jij dat de samenwerking tussen Xiaomi en Leica zijn vruchten kan afwerpen? Huawei heeft zich de voorbije jaren wel kunnen opwerpen tot een van de autoriteiten op het vlak van smartphonefotografie. Laat ons jouw mening horen in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk