Krijgt de Pixel 6 Pro toch gezichtsherkenning?

Krijgt de Pixel 6 Pro toch gezichtsherkenning?

De Google Pixel 6 Pro krijgt toch gezichtsherkenning, zodat je je telefoon met alleen een snelle scan van je gezicht kunt ontgrendelen. Dat is tenminste wat de website 9to5Google meldt naar aanleiding van gesprekken met bronnen die er meer van zouden weten. Hoewel het goed nieuws is als het gerucht klopt, is het ook jammer dat het alleen voor Pixel 6 Pro geldt: de Pixel 6 heeft in essentie namelijk dezelfde hardware en zou het technisch gezien dus ook moeten kunnen.

Gezichtsherkenning

Een telefoon ontgrendelen met een gezichtsscan zou veiliger zijn dan bijvoorbeeld een vingerafdruk of cijfercode, waardoor het een welkome toevoeging is op de high end-smartphone van Google. Eerder verscheen er al reclamemateriaal dat erop duidde dat dit best eens naar Google Pixel 6 Pro zou kunnen komen, dus helemaal als een verrassing komt het niet. Wel blijft het de vraag: waarom was dit niet meteen bij de lancering al aangekondigd en aanwezig?

De Pixel-telefoons zijn allebei voorzien van hardware om zoiets te doen. Pixel 6 heeft als selfiecamera een 8 megapixelcamera en de Pixel 6 Pro een 11,1 megapixelcamera. Het gezichtsveld van de camera op de Pixel 6 Pro is wel groter, maar beide toestellen hebben verder geen hardware die zorgt voor gezichtsherkenning. Google zou het dus puur moeten hebben van de frontcamera. Dat is opmerkelijk, want Pixel 4 had dat wel: die maakte gebruik van de Soli-radar.

Krijgt de Pixel 6 Pro toch gezichtsherkenning?

Pixel 6 Pro

Vooralsnog moeten we gebruikmaken van de vingerafdrukscanner onder het scherm, maar het is te hopen dat gezichtsherkenning snel naar Pixel 6 Pro komt. Op de vraag waarom we dit ‘nu pas’ krijgen, daarop zal waarschijnlijk nooit een antwoord komen. Als Google er al voor kiest om aan te kondigen dat het komt, dan zal het waarschijnlijk vooral stilstaan bij het feit dat het kan, in plaats van de weg ernaartoe.

Wel krijgen we dus waarschijnlijk binnenkort wel die gezichtsherkenning op Google Pixel 6 Pro, want die zou al in de volgende grote kwartaalupdate komen. Zou Google dat ook aankondigen tijdens Google I/O? Dat evenement vindt plaats op 11 mei.

  • Een heel eigen design
  • Maakt geweldige foto's
  • Slimme software dankzij Tensor
  • Krachtige stereospeakers
  • Mooi scherm

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties