Krijgt Google Pixel 8 een nieuwe hoofdcamera?

Krijgt Google Pixel 8 een nieuwe hoofdcamera?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google maakt het spannend, de Google Pixel 8. We verwachten geen enorm grote veranderingen tussen Pixel 7 en Pixel 8, maar het toestel blijkt op cameragebied toch wel wat anders te gaan brengen. De aankomende Pixel, 8 dus, krijgt een nieuwe hoofdcamera.

Pixel 8

Kamila Wojciechowska heeft al diverse dingen gelekt rondom de Pixel 8 (en het zal ons niets verbazen als ze daar de komende tijd nog mee doorgaan) en nu komt ze via Android Authority met het nieuwe dat er een nieuwe hoofdsensor op het apparaat wordt gezet. Het zou gaan om zowel de Pixel 8 als de luxere variant, Pixel 8 Pro.

Het is de Samsung ISOCELL GN2: dat is een 50 megapixel sensor. Het is de opvolger van de GN1 die je kunt vinden in de Pixel 6 en 7. Het is dezelfde sensor als in de Samsung Galaxy S22 en de Samsung Galaxy S23 zit. Het is een upgrade voor de foto’s van Pixel, want de sensor is groter en kan daardoor veel meer licht opvangen. En licht is natuurlijk een toverwoord als het om fotografie gaat. De GN2 zou 35 procent meer licht opvangen. Bovendien maakt hij ook 8K-video-opnamen mogelijk en iets dat staggered hdr heet.

Google Pixel 8 lijkt een nieuwe hoofdcamera te krijgen

Staggered hdr

Staggered hdr betekent dat de camerasensor heel snel foto’s kan nemen met verschillende lichthoeveelheden. Die foto’s worden dan samengevoegd en het resultaat is dat het lichte mooi licht blijft en het donkere mooi donker, en dat er toch heel veel detail overblijft. Daarnaast is er ook nog een extra voor de Pixel 8 Pro. Die heeft nog een upgrade in de vorm van een time-of-flight-sensor: die heeft een 8x8 ToF VL53L8-sensor. Alle Pixel-telefoons die Tensor-chips hebben, die hebben al zo’n sensor, maar die in de Pixel 8 Pro heeft er extra baat bij omdat de autofocus dan wordt verbeterd.

Pixel 8 Pro krijgt daarnaast de 64 megapixel Sony IMX787 als ultragroothoek-camera, terwijl Pixel 8 een 12 MP Sony IMX386 krijgt om ultragroothoekfoto’s te maken. En weet je nog die temperatuursensor die we hebben gespot op dat lek van enkele weken geleden van de 8 Pro? Dat zou de Melexis MLX90632 zijn.

Google Pixel 8 lijkt een nieuwe hoofdcamera te krijgen

Camera-app

De camera-app zou de mogelijkheid krijgen om bokeh-effecten te creëren in video’s via een ‘cinematic’ (filmische) modus en er komt een ‘adaptive torch’ (adaptieve fakkel) die de ledlicht op het toestel aanpast op basis van de omgeving. Ook komt er ‘segmentation AWB’ waarmee een foto in verschillende stukken wordt ‘gehakt’ met AI om beter te kunnen verwerken.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk