KPN start rechtszaak tegen Xiaomi om patenten, dit is er gaande

KPN start rechtszaak tegen Xiaomi om patenten, dit is er gaande

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

KPN kruist de degens met Xiaomi en vijf andere techbedrijven in nieuwe rechtszaken die de provider heeft aangespannen. Het gaat om tenminste twee patentschendingen waarvoor KPN een vergoeding wil.

KPN-patenten

KPN is zes rechtszaken begonnen in de Amerikaanse rechtbank in Wilmington, Delaware. De provider meent dat een reek techbedrijven minstens twee van zijn patenten hebben geschonden met hun technologie voor smartphones. Je kan hier de aanklachten terugvinden.

KPN richt zich tegen Xiaomi, Coolpad, BLU Products, Bullitt Group, Acer en u-blox. Xiaomi en Acer zijn zeker de bekendste namen. BLU is een Chinese fabrikant van onder meer smartphones en we kennen de Britse Bullit Group van de Cat-smartphones.

KPN start rechtszaak tegen Xiaomi om patenten, dit is er gaande

Inhoud van de patenten

KPN beweert dat al deze bedrijven minstens twee van zijn patenten hebben geschonden. Het eerste octrooi gaat om een methode en apparaat voor het verzenden van gegevens waarbij ook fouten kunnen worden opgespoord. Het andere patent omschrijft een computer die vanop afstand andere apparaten kan besturen.

Gerelateerde artikelen

KPN wil nu een financiële vergoeding en het vraagt aan de rechtbank ook dat het verder gebruik van de technologie wordt tegengegaan. De telecomaanbieder stelt dat het eerder al pogingen heeft ondernomen om licenties met deze bedrijven af te sluiten, maar zonder resultaat. Eerder schikte Samsung al rechtszaken met KPN die in 2014 en 2015 in Texas plaatsvonden. Samsung sloot toen een licentieovereenkomst af.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk