KPN komt midden 2020 met eSIM-ondersteuning

KPN komt midden 2020 met eSIM-ondersteuning

KPN eSIM

KPN heeft in een blogbericht bekend gemaakt dat het "medio 2020" eSIM wil aanbieden aan zijn klanten, en hoewel we geen exacte datum krijgen, wordt verwacht dat de uitrol van de functie deze zomer zal plaatsvinden. Klanten zullen dus niet langer een fysieke simkaart nodig hebben, en telefoons die over zo'n chip beschikken, kunnen dus binnen enkele maanden van zo'n digitale simkaart gebruikmaken.

"We kunnen nog geen datum geven wanneer KPN met e-sim komt", aldus een KPN-woordvoerder tegen Tweakers. "We zijn aan het kijken hoe het gaat met Simyo, en laten het weten zodra we die ervaring voor de klanten van KPN gaan toepassen." In februari rolde KPN de ondersteuning van eSIM uit bij Simyo-klanten, maar die lancering was enkel voor iOS-toestellen bedoeld. Deze maand volgde dan de ondersteuning voor Android-telefoons.

eSIM logo

Voordelen

eSIM maakt het voor klanten mogelijk om snel van provider te wisselen zonder dat daar een simkaart voor wordt gewisseld. Anderzijds kan je sneller van de ene naar de andere telefoon overschakelen, en je kan ook meerdere apparaten met één telefoonnummer verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een smartwatch die je rechtstreeks met het internet kan verbinden.

Concurrent T-Mobile bood als eerste in Nederland eSIM aan in augustus vorig jaar, maar het legde wel een beperking op voor het aantal keer dat je je simgegevens kan overzetten van het ene naar het andere toestel. Je kan twee keer per jaar kosteloos overschakelen en van de derde keer brengt de provider 5,09 euro in rekening. Die maatregel voert Simyo voorlopig niet in, dat bevestigde de provider aan onze redactie.

Lees meer over:
KPN eSIM

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties