Koning van de compacte smartphones lijkt af te treden

Koning van de compacte smartphones lijkt af te treden

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Volgens nieuwe geruchten gaat de ASUS Zenfone 10 een stuk groter worden dan zijn voorganger. Hiermee lijkt de high-end smartphone van ASUS zijn meest kenmerkende aspect te gaan verliezen. De toptoestellen van de fabrikant waren altijd namelijk heerlijk compact, dit gaat nu dus misschien veranderen.

Compacte smartphones

Je houdt ervan of je vindt het drie keer niks: compacte smartphones. De liefhebbers prijzen het feit dat compacte telefoons met één hand biedend kunnen worden, geen spierpijn aan de duim veroorzaken en geen gigantische en zware bobbel in de broekzak veroorzaken. De tegenstanders melden dan weer dat het scherm voor hen te klein is en dat ze met een kleine telefoon zich met verstoppertje niet meer achter hun smartphone kunnen verstoppen.

Deze laatste groep blijkt overigens wel de grootste te zijn. Compacte smartphones lijken namelijk niet heel goed te verkopen. Dit was voor Apple - één van de grootste smartphonefabrikanten - ook één van de redenen te zijn om te stoppen met de verkoop van het mini-model van hun iPhones. Toch zijn er nog wel een aantal fabrikanten op de markt die - relatief gezien - compacte(re) smartphones op de markt brengen. Google heeft bijvoorbeeld de Pixel 6a, Samsung de 'gewone' Galaxy S23 en ASUS is misschien wel koning, keizer, admiraal met de ASUS Zenfone 9. Toch lijkt de koning af te willen treden.

Gerelateerde artikelen

ASUS Zenfone 10 wordt groter

Volgens een rapport van Pricebaba en geruchtenverspreider Paras Guglani kiest ASUS er namelijk voor om de Zenfone 10 -de opvolger van de Zenfone 9 - groter te maken. Volgens hen zal de Zenfone 10 een 6,3 inch paneel krijgen, toch een stuk groter dan het 5,9 inch beeldscherm van de Zenfone 9. Al is 6,3 inch in het huidige smartphoneland nog altijd niet groot te noemen. Het zal wel weer gaan over een AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Overige specificaties

Daarnaast wordt er gemeld dat de Zenfone 10 zal draaien op de Snapdragon 8 Gen 2-chip van Qualcomm, gaat beschikken over een 5000 mAh accu die kan worden opgeladen met een vermogen van 67W én een 200 MP moet gaan krijgen.

Hoe groot is volgens jou een compacte smartphones? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

ASUS Zenfone 9 kopen
ASUS Zenfone 9 kopen
ASUS Zenfone 9 kopen

ASUS Zenfone 9 kopen

De ASUS Zenfone 9 is een van de grootste onthullingen van het jaar 2022. ASUS laat met deze telefoon zien dat ze niet alleen mee kunnen met de grote jongens in de industrie, maar ook dat ze op een eigenzinnige manier verdomd goede telefoons kunnen maken. Wat je bij andere merken mist, vindt je bij de Zenfone 9.

Vanaf 799 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk