'Komt Samsung Galaxy A-reeks in 2022 zonder 3,5 mm audiojack?'

'Komt Samsung Galaxy A-reeks in 2022 zonder 3,5 mm audiojack?'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft zijn laatste midrange telefoon, de Galaxy M52, voorgesteld zonder een 3,5 mm audiojack. Samsung laat de audio-ingang al langer weg bij zijn toptoestellen, maar het doet dat voor het eerst ook bij een goedkoper toestel. Wordt dit een trend in 2022?

Samsung en de audiojack

September 2016 was het begin van het einde voor de 3,5 mm audiojack in smartphones. De koptelefooningang. Apple schrapte de aansluiting bij zijn iPhone 7, en we zagen dat fabrikanten van Android-telefoons dat voorbeeld volgden. Samsung hield nog relatief lang vast aan de audiojack, tot augustus 2019. De audiojack kreeg toen geen plaats meer in de Galaxy Note 10-reeks, en de S20-toestellen zouden een jaar laten volgen.

Vandaag moet je al echt zoeken om nog een telefoon met vlaggenschipspecificaties te vinden die ook over een audio-aansluiting beschikt, maar Samsung heeft de audiojack nu ook bij een middenklasser verwijderd. De Galaxy M52 5G is alvast in Duitsland voorgesteld en hij komt zonder de 3,5 mm koptelefooningang.

Wat met Galaxy A in 2022?

Als Samsung voor een eerste keer de audiojack kan schrappen bij een midrange toestel, dan is de kans bijzonder groot dat we deze trend nog meer gaan zien. In 2022 zal het merk weer een nieuwe line-up aan Galaxy A-toestellen aankondigden, en het zal dus niet verwonderlijk zijn als al deze toestellen, of een deel ervan zonder de audiojack verschijnen.

De nieuwe Samsung Galaxy M52 5G

De nieuwe Samsung Galaxy M52 5G

Waarom verdwijnt de audiojack?

Dan rijst natuurlijk bovenstaande vraag. Wat heeft de audiojack ons dan misdaan? Draadloos is volgens telefoonfabrikanten de toekomst, zo luidt doorgaans de officiële uitleg, maar in werkelijkheid hebben ze nog meer redenen om de poort weg te laten bij hun toestellen.

Als eerste omdat ze zo ruimte kunnen besparen in de krappe behuizing van smartphones, maar verder verkoopt elke fabrikant van telefoons vandaag ook een paar draadloze oortjes. Het is simpelweg een markt die nog volop groeit. Iedereen heeft al een smartphone, maar daarom nog geen paar oortjes. En als hun nieuwe telefoon niet langer over een audiojack beschikt, dan bestaat de kans dat consumenten automatisch naar zo'n oortjes op zoek gaan.

Gerelateerde artikelen

Klanten die tevreden zijn over hun telefoon, zullen ook sneller geneigd zijn om een paar oortjes van hetzelfde merk te kopen. Al helemaal wanneer die oortjes over speciale features beschikken die alleen werken bij telefoons van hetzelfde merk. Als smartphonemerken consumenten kunnen overtuigen om naast een telefoon ook voor een paar draadloze oortjes te kiezen, is dat dubbel gewonnen.

Wat denk jij van de beslissing om een ingang voor de hoofdtelefoon weg te laten bij telefoons uit het middensegment. Is dat volgens jou een nadeel of stoort het jou niet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk