Is dit de Nexus 8 of zien we dingen die er niet zijn?

Is dit de Nexus 8 of zien we dingen die er niet zijn?

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Familie Nexus

Google werkt graag met goed verborgen informatie, ze dagen als het ware de lezer en de pers uit om aanwijzingen te vinden over een nieuw toestel. De Nexus 5 dook ook op in een video die gemaakt was op het Google-plex tijdens het oprichten van het Android KitKatbeeld. Laten we er maar even vanuit gaan dat dit 'lek' met opzet is gedaan. Daarnaast halen we vaak aanwijzingen uit screenshots, persafbeeldingen en promotievideo's.

Sinds Google samenwerkt met KitKat heeft laatstgenoemde ook genoeg promotiemateriaal de wereld in gestuurd waar (terecht of niet) ook aanwijzingen in gevonden worden.

Nexus 8-achtig

Sinds gisterenavond gaat er weer een screenshot over het Wereld Wijde Web van een dame die een tablet vastheeft. Het formaat lijkt te groot voor de Nexus 7 en vrijwel direct worden de geruchten betreffende een Nexus 8 weer uit de kast gehaald.

advertentie

Wanneer we de foto bekijken lijkt de tablet op het eerste gezicht wel erg groot voor een 7-inch tablet. Wanneer we aan een 8-inch tablet denken dan komt als eerste de LG G Pad in ons op. Deze tablet is onlangs gelanceerd en LG heeft ook zeer prettig samengewerkt met Google inzake de Nexus 4 en de Nexus 5. Later we ze eens naast elkaar leggen.

Nexus 8 vs LG Gpad

We zien ogenblikkelijk dat de verhoudingen niet kloppen en dat de randen van de LG G Pad aan de rechterkant veel ronder zijn. Daarbij past mijn hand net rond het scherm en heeft de dame links veel meer ruimte. Laat je niet verwarren door de lichte balk aan de onderzijde van de LG G Pad, dat is een keuzemogelijkheid bij deze tablet. Het is natuurlijk mogelijk dat een Nexus-tablet gemaakt door LG gebaseerd zal zijn op de LG G Pad, maar niet precies hetzelfde design heeft.

Een tweede verklaring voor deze foto is dat het een uit de hand gelopen Photoshop-projectje is met de Nexus 7. Daarom hebben we dezelfde vergelijking gemaakt met de Nexus 7 (2013).

Nexus 8 vs Nexus 7 2013

Hier zien we aan de buitenzijde meer overeenkomsten als het gaat om de rondingen van de body. Maar we zien ook dat de bezels rondom veel en veel kleiner zijn dan op de Nexus 7 (2013). Bij het ontwerpen van de Nexus 7 heeft Mathias Duarte verteld dat hij het belangrijk vindt dat je de tablet in landscape moet kunnen vastpakken zonder dat je vingers het scherm raken. Wanneer de afbeelding links echt is dan is Mathias wel van zijn principe afgestapt.

Ons (voorlopige) oordeel

Photoshop is een kunst en onze ogen zien graag dingen die er niet zijn. Wij houden het op de Nexus 7 (2013) met een gephotoshopt beeld erin. We krijgen heel erg graag ongelijk, want een Nexus 8 zou heel goed passen in onze verzameling.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk