Komt er geen Samsung Galaxy S21 FE door tekort aan chips?

Komt er geen Samsung Galaxy S21 FE door tekort aan chips?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S21 FE, het aankomende budgetvlaggenschip, zal mogelijk met vertraging op de markt komen als gevolg van het wereldwijde chiptekort. Samsung heeft naar eigen zeggen nog niet beslist of de productie wordt onderbroken.

Samsung Galaxy S21 FE

Er zijn problemen rond de laatste telefoon uit de S21-reeks die deze zomer moet verschijnen. De Samsung Galaxy S21 FE zou weleens met vertraging in de winkels kunnen liggen of helemaal niet. De telefoon zou in augustus verschijnen samen met de Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3, maar volgens verschillende bronnen zou de lanceringsdatum kunnen worden verschoven als gevolg van het wereldwijde chiptekort.

Het Zuid-Koreaanse ETNews ging zelfs zo ver door te stellen dat de S21 FE de markt helemaal niet zal halen. Samsung reageerde daarop zondag bij Bloomberg en kalmeerde de wilde geruchten rond zijn aankomende vlaggenschip. "Hoewel we geen details kunnen bespreken omtrent een product dat nog niet is verschenen, is er nog niets beslist met betrekking tot de vermeende opschorting van de productie", dat schreef het bedrijf in een schriftelijke verklaring.

Renders van de Samsung Galaxy S21 FE

Renders van de Samsung Galaxy S21 FE

Flink lagere prijs

Hoewel er dus nog onzekerheid heerst rond het precieze lot van Samsung budgetvlaggenschip, lekte het merk de telefoon als wel op zijn eigen website. Volgens andere informatie zal de telefoon - wanneer die ook verschijnt - beschikbaar zijn voor een flink lagere prijs vergeleken met het Fan Edition-toestel vorig jaar. Hij is dan te koop voor een prijs tussen de 520 en 600 euro, vergeleken met de 650 euro die werd aangerekend voor de S20 FE.

Gerelateerde artikelen

Voorlopig wachten we dus in spanning af op meer informatie over de toekomst van de S21 FE, maar het is dus wel waarschijnlijk dat Samsung in augustus alleen zijn vouwbare smartphones zal voorstellen. Zou jij het jammer vinden als de S21 FE niet op de markt verscheen? Keek jij al uit naar deze telefoon als een mogelijke opvolger voor je huidige smartphone? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk