Komt dat langverwachte Nokia-toptoestel dan toch in november?

Komt dat langverwachte Nokia-toptoestel dan toch in november?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nokia lanceert op 11 november een nieuw vlaggenschip dat heeft het merk zelf verklapt op Chinese sociale media. Het zou gaan om een echte opvolger voor de Nokia 9 PureView die mogelijk de 'Nokia X60' zal heten. De telefoon verschijnt met hoogwaardige camera's en een chipset die 5G ondersteunt.

Nokia-flagship

De Nokia 9 PureView, het laatste high-end toestel van Nokia, is inmiddels weer in februari van 2019 voorgesteld. Al die tijd zijn er telkens nieuwe geruchten over een opvolger, maar die blijken nooit in waarheid uit te draaien. Mogelijk ook omdat Nokia de plannen telkens opschort of uitstelt, iets waar het Finse merk van HMD Global inmiddels berucht om is geworden.

Dit keer is het echter een topman van Nokia die zelf op Chinese sociale media een nieuw vlaggenschip teaset, dat weet Gizhina. Het was Zhang Yucheng, de productmanager in China. In een bericht stelde hij dat op 11 november een nieuw flagship met 5G eraan komt. Verdere informatie over het toestel wordt niet genoemd, en het is ook niet bekend of de smartphone enkel in China uitkomt of ook erbuiten.

De Nokia X20

De Nokia X20

Nokia X60 met Harmony OS?

Volgens geruchten van ITHome zou het gaan om een toestel uit de Nokia X-reeks, dat is de nieuwe high-end reeks van het bedrijf, en het apparaat zou de naam Nokia X60 krijgen. De telefoon komt op de markt met een AMOLED-scherm met gebogen schermranden. Daarnaast heeft hij een grote accu, maar de precieze capaciteit is nog niet bekend.

Er doen ook al een tijdlang geruchten de ronde dat Nokia telefoons wil uitbrengen die met Harmony OS komen, het nieuwe besturingssysteem van Huawei. Onder meer in China zou Nokia met het besturingssysteem aan de slag gaan. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat we Nokia-toetellen met Harmony buiten dat land zullen zien, vooral omdat dat systeem zonder Google-apps of de Play Store verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Nokia gaf eerder al aan dat het graag wil groeien dankzij zijn midrange toestellen om dan later met vlaggenschepen uit te pakken. Eerder lekte al informatie over een Nokia 10, en mogelijk wil het merk de ideeën voor die toptelefoon weer verwerken in de X60. Kijk jij uit naar een nieuw echt toptoestel van Nokia? Denk je dat Nokia ook bij ons met Harmony OS zal gaan werken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Afbeelding via Nokiapoweruser.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk