Kom alvast in de Android 12-stemming met Google Rekenmachine

Kom alvast in de Android 12-stemming met Google Rekenmachine

De lancering van de stabiele versie van Android 12 komst steeds dichterbij en dat betekent dat het nieuwe Material You-ontwerp steeds meer gaan zien. Google is ondertussen al druk bezig om zijn eigen apps hiervan te voorzien en de Rekenmachine-app is de volgende die een make-over krijgt.

Material You in Android 12

Android 12 beschikt over een compleet nieuw design genaamd Material You. Dat design is een aangepaste versie van de bestaande Material Design-ontwerptaal, en draait volgens Google volledig om de gebruiker. Je kan als gebruiker namelijk de interface van Android 12 aanpassen aan de kleuren van de wallpaper die je ingesteld hebt of zelf kleuren kiezen. Onder andere de klok, de widgets en de snelle instellingen zullen die kleuren overnemen. In dit artikel lees je wat je allemaal van Material You kunt verwachten.

App-ontwikkelaars kunnen alvast aan de slag gaan met dit nieuwe uiterlijk, maar aangezien de stabiele versie van Android 12 nog niet uit is (en de API's nog niet definitief zijn), zullen de meesten hiermee wachten. De ontwikkelaar achter Sleep as Android is er al wel mee aan de slag gegaan en Google zelf ook. Onder andere de contacten-app, de Chrome-browser, Gmail en de camera-app hebben een Material You-uiterlijk gekregen. Nu is Rekenmachine aan de beurt en Google is zo aardig geweest om de nieuwe look voor iedereen beschikbaar te maken, dus ook voor de mensen die nog geen Android 12 hebben.

Kom alvast in de Android 12-stemming met Google Rekenmachine

Zoals je zou verwachten, heeft de rekenmachine-app van Google nu afgeronde randen en ronde toetsen. Je kan in de instellingen kiezen voor drie opties: een licht en een donker thema en systeemstandaard. In alle gevallen maakt de app gebruik van de dynamische thema's van Material You in Android 12. Dus is je wallpaper overwegend paars, geel of blauw, de app neemt het kleurenpalet meteen over.

Kom alvast in de Android 12-stemming met Google Rekenmachine

In dit geval hoef je geen Android 12 te draaien om alsnog van deze nieuwe look te genieten. Iedereen met Android 11 kan de nieuwe rekenmachine-app van Google uitproberen in de Play Store. Is er nog geen update? Download dan de laatste apk hier. Uiteraard zal de app niet automatisch de achtergrondkleuren aanpassen op basis van de wallpaper die je hebt ingesteld. Om gebruik hiervan te kunnen maken, heb je toch echt het op wallpapers gebaseerde themasysteem van Material You nodig en die zit in, jawel, Android 12.

Rekenmachine
Google Rekenmachine is de rekenmachine-app van Google zelf die sinds eind maart 2016 ook in de Play Store te vinden is. Je kunt er gewoon de simpele rekensommen mee ..

Meer info

Kom alvast in de Android 12-stemming met Google Rekenmachine

Alles over Android 12

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

Bekijk ook de uitgebreide video met de nieuwe mogelijkheden in Android 12. Je kan de video hier op Instagram bekijken. Hier vind je alle screenshots van Android 12 op een rij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer