Ken jij de nieuwste easter egg uit de Google Play Store al?

Ken jij de nieuwste easter egg uit de Google Play Store al?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google komt met een nieuwe, verborgen functie in de Play Store. Als je telefoon even offline is, kan je tijdelijk één van de drie beschikbare offline games spelen.

Easter egg in de Play Store

Nu we het hebben over verborgen functies in de Play Store zal je misschien denken aan de nieuwe Google Play Points waarmee je nu ook in Nederland extra korting kan krijgen. Daar hebben we het dit keer niet over. Waar het wel om gaat, zijn drie games die je te zien krijgt wanneer je telefoon offline is.

Eerder kreeg je in de Play Store dan enkel de mogelijkheid 'Opnieuw proberen' of je kon vragen om een melding te ontvangen wanneer je telefoon weer verbonden is. Google komt nu met een nieuwe sectie genaamd 'Spelen terwijl je wacht'. Vervolgens zie je de drie games Heteluchtballon, Solitaire en Snake.

Ken jij de nieuwste easter egg uit de Google Play Store al?

De verborgen games in de Play Store

Heteluchtballon

Die twee laatste games zijn je vast wel bekend, en ze maken ook al langer deel uit van Google Play Games. Heteluchtballon is dan weer een eenvoudig spel waarbij je een ballon bestuurt door links en rechts over het scherm te vegen. Zo ontwijk je allerlei obstakels die je ballon kapot prikken. De game doet sterk denken aan Googles bekende spel dat Chrome toont wanneer je offline bent. Je weet wel, die game met de dino die over obstakels springt.

Het spelletje met de heteluchtballon werd vorig jaar al ontdekt in de code van de Play Store door reverse engineering-experte Jane Wong, maar het is nu pas voor het eerst beschikbaar voor gebruikers. Je kan de games makkelijk ontdekken door je telefoon tijdelijk in vliegtuigstand te zetten en de Play Store te bezoeken.

Gerelateerde artikelen

Zie jij de nieuwe offline games in de Google Play Store? Wat is jouw high-score in Heteluchtballon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk