Kan draadloos opladen nooit meer sneller door begrenzing 50 watt?

Kan draadloos opladen nooit meer sneller door begrenzing 50 watt?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het zou kunnen dat er straks beperkingen komen op het vermogen waarmee we onze telefoon draadloos kunnen opladen. China past alvast een limiet toe van 50 watt voor zulke opladers om zo de werking van andere draadloze technologieën niet te beperken.

Draadloos opladen

De accuduur van onze telefoons is al jarenlang een ware achilleshiel. Hoewel er geen grote verbetering kwamen voor batterijtechnologie zagen we snelladen wel evolueren. Dat geldt zowel voor de bedrade opladers als voor draadloos opladen. Al zou er weleens een halt kunnen komen voor verdere ontwikkelingen bij draadloze opladers, dat schrijft GizChina.

In China willen ze het vermogen waarmee je een smartphone draadloos kan opladen begrenzen op 50 watt. De reden daarvoor is dat krachtigere technologie kan resulteren in een verstoring van andere draadloze signalen. Denk aan 4G, 5G, maar ook het wifi-netwerk thuis. Uit documenten van het Chinese Ministerie van Industrie en informatie blijkt dat zulke opladers die in China worden verkocht maar maximaal met 50 watt kunnen opladen.

Kan draadloos opladen nooit meer sneller door begrenzing 50 watt?

Gevolgen voor ons

Natuurlijk wil dat nog steeds zeggen dat deze begrenzing in de eerste plaats geldt voor China zelf, maar het zou ook gevolgen kunnen hebben voor opladers die buiten het land worden verkocht. Chinese smartphonemerken zullen hun telefoons vermoedelijk ook optimaliseren voor 50W draadloze opladers. Andere regulators wereldwijd zouden ook China's voorbeeld kunnen volgen.

Gerelateerde artikelen

Het lijkt er dus op dat wie de beste snellaadprestaties wil, zal moeten kijken naar bedrade opladers. Al zijn draadloze opladers met een vermogen van 50 watt ook al ontzettend krachtig, dat bewees onder meer de OnePlus 9-reeks. Bedraad snelladen brengt bovendien ook nadelen met zich mee wanneer je de limieten van de technologie opzoekt, dat bleek onlangs. Gebruik jij thuis een draadloze oplader? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk