Jolla zoekt backers voor Jolla-tablet via crowdfunding-platform

Jolla zoekt backers voor Jolla-tablet via crowdfunding-platform

Jolla Tablet

De Jolla Tablet is te vinden als project dat je kunt steunen op crowdfunding-platform Indiegogo. De eerste 1000 backers konden de tablet alvast reserveren voor een bedrag van $ 189, terwijl 1000 personen daarna $ 199 moesten betalen. De adviesprijs van de tablet komt op $ 249 te liggen dus als je er snel bij was, kon je een mooie korting bedingen. Inmiddels is het doel van $ 380,000 al behaald en dat in slechts enkele uren en op het moment van schrijven is de tablet aan te schaffen voor $ 204 per stuk, wat alleen maar duurder zal worden.

De tablet is voorzien van high-end hardware en heeft een schermdiagonaal van 7,85 inch met een resolutie van 2048x1536 pixels. De processor komt van Intel en is een quadcore-variant met een kloksnelheid van 1,8GHz. 2GB werkgeheugen een 32GB opslaggeheugen met uitbreidingsmogelijkheden zijn ook aanwezig.

De accu heeft een capaciteit van 4300 mAh en de camera op de achterkant schiet foto's in een resolutie van 5 megapixels. De frontcam is een twee megapixel-exemplaar en de tablet meet 203x137x8,3 mm. WiFi a/b/g/n, Bluetooth en GPS zijn ook in de Jolla Tablet te vinden en het geheel weegt 384 gram.

Jolla Tablet

Sailfish OS 2.0

Het nieuwe Sailfish OS 2.0 biedt volgens Jolla nog meer privacy voor de gebruiker en is volledig opensource. Multitasken is ook aangepakt en nog beter geoptimaliseerd, zodat de gebruiker een nog fijnere ervaring heeft als hij of zij verschillende applicaties wil gebruiken. Je kunt in Sailfish OS 2.0 bijvoorbeeld muziek pauzeren of een nieuw nummer aanklikken, zonder dat je de app fullscreen hoeft te openen. De Sailfish-launcher was al eerder uitgebracht als bèta-variant voor Android en een vernieuwde variant zal aanwezig zijn op deze Jolla Tablet.

Lees ook: Jolla Sailfish launcher voor Android nu in bèta

Door middel van allerlei gestures kun je functies snel uitvoeren op de tablet dus geen 'kleine knopjes meer die je in moet drukken of kijken hoe je naar het homescreen kunt' aldus Jolla. De tablet zal speciaal voor Sailfish ontwikkelde applicaties en games kunnen draaien, maar biedt ook ondersteuning om native Android-apps en -games te draaien en dat maakt de tablet gelijk een heel stuk aantrekkelijker door het grote aanbod.

Beschikbaarheid

De eerste 1000 exemplaren waren te koop voor $ 189, de 1000 stuks daarna voor $ 199 en op het moment van schrijven worden er 2000 Jolla Tablets aangeboden voor $ 204 dollar per stuk. Daar komt nog wel $ 20 aan verzendkosten bij, maar dat is alsnog een stuk minder dan de retailprijs van $ 249. Vanaf mei 2015 moeten de tablets daadwerkelijk verstuurd gaan worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties