Jide demonstreert nieuwe Remix Pro-tablet met 12 inch scherm

Jide demonstreert nieuwe Remix Pro-tablet met 12 inch scherm

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Remix Pro-convertible

Vorig jaar bracht het Chinese Jide zijn eerste 2-in-1 met Android uit: de Remix Ultra Tablet (afbeelding boven). De tablet draait op een aangepaste versie van Android 5.0 dat overeenkomsten vertoont met Chrome OS en Windows. De software en meegeleverde toetsenbordcover zouden het apparaat productiever maken dan andere Android-tablets, maar een commercieel succes werd de Remix Ultra Tablet niet.

[readmore article="178915"]

Toch lijkt Jide met een opvolger te komen: de Remix Pro. De convertible werd tijdens computerbeurs Computex in Taipei gedemonstreerd op de Qualcomm-stand, maar wacht nog op een offficiële aankondiging. Dankzij verschillende YouTubers die hands-on video's van het apparaat gemaakt hebben, is er wel al veel over de Remix Pro bekend. Zo heeft hij een 7mm dikke behuizing van magnesium en aluminium die zonder de eveneens metalen toetsenbordcover 650 gram weegt. De tablet is voorzien van een 12 inch QHD-display, draait op een Snapdragon 652-soc en heeft 3GB werkgeheugen. Ook bevat hij een 8 megapixel camera, 5 megapixel frontcamera en simkaartslot met 4G-ondersteuning. De convertible is uitgerust met een USB 3.1-poort, USB-C-poort en Micro-SD-kaartslot. Jide heeft de Remix Pro voorzien van Remix OS 3.0, dat gebaseerd is op Android 6.0 Marshmallow. Huidige Remix-apparaten draaien op versie 2.0 (Android 5.0). De Jide-medewerker zegt dat de 3.0-update 'binnenkort' wordt uitgebracht.

Beschikbaarheid

Of de Jide Remix Pro-convertible daadwerkelijk op de markt verschijnt, is nog onduidelijk. De fabrikant heeft het apparaat nog niet officieel gepresenteerd en noemt het op de beursvloer een Reference Design met een Snapdragon 652-chipset. Dit betekent dat het de Remix Pro een voorbeeld-tablet is die laat zien wat er mogelijk is met de Snapdragon-processor. Toch zal het ons niet verbazen als het bedrijf de tablet gaat verkopen, want hij ziet eruit als een waardige opvolger van de Remix Ultra Tablet.

Via: Tablethype

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk