Je telefoonachtergrond op Android Auto? Binnenkort kan het

Je telefoonachtergrond op Android Auto? Binnenkort kan het

Laura Jenny

door Laura Jenny

Heb jij een prachtige telefoonachtergrond van je katten, of van die ene keer dat je favoriete voetballer een geweldig doelpunt scoorde? Je hoeft die achtergrond straks niet meer te missen als je in de auto stapt, want Android Auto zou de functie gaan toevoegen om een telefoon-achtergrond te gebruiken.

Android Auto

Hoewel veel van onze lezers op hun telefoon voor een zwarte achtergrond kiezen, zijn er ook nog steeds mensen die juist wel voor een kleurenpracht gaan als telefoon-achtergrond. Die kleurenpracht heb je straks ook in de auto, al is dat niet direct wanneer versie 10.7 van Android Auto uitrolt. Die versie komt er nu aan en heeft helaas de functie zelf nog niet, maar wel informatie die erop duidt dat die functie er wel aankomt voor het auto-platform. Je kunt dus alvast wel voorzichtig gaan nadenken wat jij een geschikte achtergrond vindt voor zowel je telefoon als in de auto. Misschien maar geen plaatje kiezen van Where's Waldo, want dat zorgt voor veel afleiding in de auto en dat is natuurlijk juist niet de bedoeling van Android Auto.

Verder is de 10.7-update niet heel spannend, laat 9to5Google weten. Wel is erin te zien dat het iets te maken heeft met de batterij van elektrische voertuigen. Ook wordt er code gezien die erop duidt dat apps kunnen afdwingen dat een voertuig geparkeerd is voordat ze werken. Denk daarbij aan game-apps of andere zaken die afleidend zijn bij het autorijden. De coderegel ‘Use phone’s wallpaper in Android Auto’ is echter heel duidelijk: gebruik de achtergrond van de telefoon in Android Auto.

Achtergronden

Wanneer weten we dus nog niet. Wel heeft Android Auto zijn wallpaperselectie recentelijk flink uitgebreid, dus gelukkig kun je er ook daar eentje van kiezen. Voor nu dan, want straks wil je natuurlijk gewoon je kitten of die mooie foto die je maakte van een waterval erop hebben.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk