Je kunt Tikkie nu ook gebruiken met buitenlandse nummers

Je kunt Tikkie nu ook gebruiken met buitenlandse nummers

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Betaal-app Tikkie kan nu worden gebruikt met mobiele nummers uit het buitenland. Dat is goed nieuws, want op die manier kun je ook als expat of als zomerkracht gebruikmaken van het aftiksysteem dat de app biedt. Toch handig als je een collega geld wil geven voor een afscheidscadeautje of met je vrienden lekker op het terras hebt gezeten.

Tikkie

Tikkie is de betaalapp van ABN Amro waarmee je mensen een betaalverzoek kunt sturen om bijvoorbeeld iets te verekenen. De naam komt ook van aftikken: even financieel orde op zaken stellen dus. En dat kan nu ook met je buitenlandse vrienden, zolang die een Nederlandse bankrekening hebben. Uit onze poll bleek overigens laatst dat inmiddels de betaalverzoeken van banken zelf veel terrein hebben gewonnen: die zijn eigenlijk net zo populair als Tikkie. Toch is Tikkie wel wat leuker om te gebruiken, mede door de mogelijkheid om er een leuk gifje aan toe te voegen en de optie om Groepie te gebruiken voor groepsuitgaven.

En nu dus ook wat internationaler. Tikkie geeft niet aan met welke landnummers je de app nu kunt gebruiken, maar het geeft aan: "Goed nieuws! Je kunt Tikkie nu ook gebruiken met mobiele nummers uit veel andere landen binnen Europa!" Dat betekent dat vrienden en kennissen die wel een Nederlandse bankrekening hebben, maar een buitenlands nummer, mee kunnen doen.

Tikkie

Tikkie

Je wilt nog snel geld overmaken naar een vriend. Maar je bent zijn rekeningnummer kwijt. Of even dat nieuwe boek afrekenen in je favoriete webwinkel. Maar geen idee ..

Groepie

Er is nog iets nieuws in de app, want Groepie voor groepsuitgaven is ook verbeterd. Zo kun je nu foto's uit je galerij kiezen en toevoegen aan je Groepie-uitgaven: even die mooie cocktail die eigenlijk veel te duur was, of die factuur van die bedrukte shirtjes voor je voetbalteam opleuken met wat visuele ondersteuning. Daarnaast schrijft Tikkie dat het Groepie een paars jasje heeft aangetrokken, zodat het meer bij de stijl van Tikkie zelf past.

Laatst is Tikkie ook al opgeleukt met nieuwe functies, namelijk die om zelf een hoera-je-hebt-betaald-gifje te maken en de mogelijkheid om foto's toe te voegen aan Groepie: dat wisten we dus al, maar nu is het er ook daadwerkelijk vanuit de galerij, schrijft Tikkie.

Thanks Ronald, voor de tik, euhm, tip!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk