Je kunt straks met je smartphone geld opnemen bij de Geldmaat

Je kunt straks met je smartphone geld opnemen bij de Geldmaat

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het was altijd één van die laatste plekken waar je nog dat fysieke pasje voor nodig had: de pinautomaat. Echter is dat straks voor ING- en Rabobank-klanten verleden tijd. Geldmaat wordt namelijk uitgerust met een NFC-chiplezer waardoor je met je smartphone of wearable geld op kunt nemen. Ze zijn er nu al, maar je hebt nu nog wel je fysieke pinpas nodig om van deze contactloze geldopname gebruik te maken.

Geld opnemen

In je pinpas zit ook een chip, net als in je smartphone. Hierdoor kun je contactloos betalen, maar nu dus dus ook contactloos pinnen. Toch fijn: dan krijg je eens geld na een contactloze betaling (hoewel, dat is natuurlijk van jezelf, maar toch). Het is op dit moment alleen mogelijk voor Rabobank- en ING-klanten die een fysieke bankpas gebruiken, maar het idee is uiteraard dat je straks je smartphone, wearable of geïmplanteerde NFC-chip (die mensen bestaan ook) geld uit de automaat kunt pinnen.

Het scheelt nu vooralsnog alleen dat je de pas niet in de gleuf hoeft te doen, wat soms een gedoe kan zijn om er weer uit te vissen. Je moet wel bij alle transacties een pincode invoeren en dat is maar goed ook: anders zou het wel heel makkelijk worden om bedragen met de pinpas van een ander te pinnen. Geldmaat schrijft: “De reader op de automaat leest via een chip in telefoon of pas de gegevens die nodig zijn om een transactie te starten. De reader is herkenbaar aan het vignet voor contactloos betalen op de automaat en op het startscherm. Bij de reader brandt een lampje.”

Gerelateerde artikelen

NFC-pinnen

Als je een pas gebruikt dan start het scherm van de automaat op om de transactie te laten plaatsvinden, maar als je je smartphone straks gebruikt dan start de app op je telefoon om de transactie te laten verlopen. Ook hier geldt: altijd de pincode invoeren, het maakt niet uit of dat voor 10, 100 of 1000 euro is.

Geldmaat: “Geldmaat introduceert de NFC-reader gefaseerd. Vanaf 3 oktober zijn de automaten in haar Geldmaatwinkels geschikt voor contactloos opnemen van biljetten. Kort daarna volgen de automaten bij retailers, zoals boekhandels en gemakswinkels. De 900 automaten bij AH-supermarkten worden in de loop van 2024 vervangen en zijn daarna ook geschikt voor contactloos opnemen.”

Hopelijk kan het snel ook via smartphone of wearable, maar dit schijnt wat ingewikkelder in elkaar te zitten. Ach, alle kleine beetje helpen toch? Zeker als het om financiën gaat.

Hoe vind jij deze nieuwe uitvinding? Loop je vaak tegen het probleem aan dat je je pinpas niet bij de hand hebt, of hoeft contactloos van jou niet zo nodig? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk