Je kunt nu Transavia-boardingpassen toevoegen aan je Google Wallet

Je kunt nu Transavia-boardingpassen toevoegen aan je Google Wallet

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Transavia maakt het mogelijk om boardingpassen op te slaan in de Google Wallet. Wallet is de digitale portemonnee van Google die sinds vorig jaar in Nederland beschikbaar is. Hiermee heb je snel toegang tot bepaalde vouchers en tickets, waaronder nu dus ook je bewijs dat je bent ingecheckt op een Transavia-vlucht.

Transavia boardingpass 

Het handige hierbij is dat je de boardingpass door hem in de Google Wallet te zetten ook offline kunt gebruiken. Erg handig als je naar een land vliegt buiten Europa (zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië of Marokko) en je dus geen gebruik kunt maken van je data roaming-abonnement dat je ook in Nederland hebt. Die is immers alleen op Europese bestemmingen bruikbaar. En van de wifi op een vliegveld uitgaan, dat is nooit een goed idee, omdat ze soms van slechte kwaliteit zijn of worden gefaket door hackers die je vervolgens allerlei informatie afhandig maken.

Transavia kiest er nu dus voor om het makkelijker te maken je boarding pass bij de hand te houden door middel van de Google Wallet. Dat scheelt je weer een hele pdf openen en moeten zorgen dat de code goed en groot in beeld is. De Transavia-boardingpass binnen Google Wallet regelt dat vanzelf, want die ziet er net even anders uit. Dat maakt hem makkelijker in gebruik, zonder dat de functie erdoor verandert. Zo kun je bijvoorbeeld nog steeds zien wat je zitplaats is.

Google Wallet

Google Wallet is sinds vorig jaar in Nederland beschikbaar. Je kunt er klantenkaarten, tickets en bijvoorbeeld digitale sleutels in opslaan. Je hebt hiervoor wel een geldig Google-account nodig en je moet minimaal 16 jaar oud zijn. Heb je een telefoon die op Android 5.0 Lollipop of hoger draait en die NFC-ondersteuning heeft, dan kun je Google Wallet gebruiken. Naast het opslaan van kaarten kun je er ook contactloos mee betalen via een koppeling met Google Pay. Dat is echter niet zo belangrijk als het gaat om boardingpassen: die slaat je telefoon gewoon op in de Wallet zodat je ze wanneer je maar wil kunt raadplegen. Dan is het verder alleen nog aan jou om niet te vergeten je telefoon goed op te laden voor je naar het vliegveld vertrekt.

Waar gebruik jij de Wallet voornamelijk voor? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Google Wallet

Google Wallet

Wat is Google Wallet? Google Wallet, Android Pay, Google Pay. Het zijn allemaal diensten van Google maar uiteindelijk is er eentje overgebleven, Google Wallet. A ..

Bedankt voor deze tip, Mark!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk