Je kunt nu swipen om een website in Firefox te verversen

Je kunt nu swipen om een website in Firefox te verversen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Mozilla maakt het mogelijk om in Firefox op Android te swipen om te verversen. Het wordt in het Engels ook wel ‘pull-to-refresh’ genoemd en je trekt dus als het ware aan het venster om een refresh uit te voeren. Deze functie zat al heel lang in de testversie van Firefox op Android, maar na bijna drie jaar komt hij nu naar de stabiele versie van de Firefox-app.

Firefox

Mozilla is er bepaald niet vooruitstrevend mee, want andere webbrowsers op de smartphone maken hier al jaren gebruik van. Denk aan Chrome en Edge. Mozilla heeft het zelf dus ook al jaren: het zat alleen sinds 2020 alleen in de testversie van Firefox, genaamd Firefox Nightly. Ook heeft de stabiele versie van Firefox op iPhone het al langer.

Een kwestie van ‘beter laat dan nooit’ dus. Je vindt de functie binnen versie 112.0 van Firefox en dit is hoe hij precies werkt: je veegt vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden als je op een webpagina bent in Firefox. Vind je dat onhandig, omdat je liever een ander menu krijgt als je deze swipebeweging van boven naar beneden maakt, dan kun je de functie ook uitschakelen. Ga hiervoor naar Instellingen -> Aanpassen.

Gerelateerde artikelen

10bit-video's

Andere nieuwe mogelijkheden die met deze update naar Firefox komen zijn onder andere de mogelijkheid om een notificatie te krijgen als je op een link drukt die naar een andere app gaat. Ook kun je nu weer 10bit-video’s afspelen en spelen YouTube-video’s in volledig scherm nog steeds af als je de snelheid verandert.

Firefox wordt nog steeds volop doorontwikkeld. Zo werd er een half jaar geleden nog een optie toegevoegd om wachtwoorden op te slaan. Ook is Firefox nog steeds een optie als standaard webbrowser (iets dat je vaak kiest wanneer je een telefoon instelt, maar wat later ook nog kan worden aangepast).

Maak jij gebruik van Firefox en was deze ‘trekfunctie’ iets dat je erg miste? Laat het nu achter in de reacties.

Firefox Browser: snel en privé

Firefox Browser: snel en privé

Mozilla Firefox is één van de bekendste browsers en is erg populaire wereldwijd. De mobiele versie van de browser is beschikbaar voor Android en is een prima alter ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk