Je kunt nu Passkeys gebruiken voor Google Workspace Bèta

Je kunt nu Passkeys gebruiken voor Google Workspace Bèta

Laura Jenny

door Laura Jenny

Heb je al in je Google-account ingesteld dat je Passkeys gebruikt? Op dit moment rolt Google de functie uit naar Workspace- en Cloud-gebruikers die de Bèta gebruiken. Met Passkeys kun je je smartphone of een ander apparaat gebruiken als inlogmethode, omdat er een soort sleutel wordt ingebouwd die je met je biometrische gegevens kunt ontgrendelen.

Passkeys

Je hoeft straks niet meer steeds met je wachtwoord in te loggen, want je kunt gewoon je computer of telefoon ontgrendelen zoals je dat altijd doet (dat mag bijvoorbeeld met een pincode, gezichtsscan of vingerafdrukscan). Qua privacy wordt deze biometrische data niet naar Google gestuurd, geeft Google aan, het is alleen zo dat het systeem door je juiste inlog weet dat het ‘goed zit’ en daardoor toegang kan worden verschaft tot je Google Workspace.

Op persoonlijke accounts zijn Passkeys nu een paar weken beschikbaar, maar nu gaat Google er dus ook de kant mee op van Gmail en Google Drive. Iets meer de zakelijke kant op: Passkeys worden stukje bij beetje beschikbaar gemaakt aan 9 miljoen organisaties, zoals bedrijven, overheden en scholen. Het is volgens Google een primeur: er is nog geen grote, openbaar beschikbare cloud-provider die deze technologie naar het grote publiek heeft gebracht en Google doet dat nu wel.

Gerelateerde artikelen

Google Workspace

Hoe het ook zij, Passkeys zijn er om je privacy te verbeteren en het tegelijkertijd wat aantrekkelijker te maken om makkelijk en snel in te loggen. Het voordeel is dat je niet meer wachtwoorden hoeft te onthouden of op te schrijven en iemand zichzelf geen toegang kan geven met jouw wachtwoord: jouw biometrische gegevens of in ieder geval toestel zijn nodig. Je kunt de Google Passkeys op veel plekken gebruiken: Android, ChromeOS, iOS, MacOS, Chrome, Safari, Edge en Windows. Maar heb geduld: het wordt nu nog uitgerold dus je kunt er even op moeten wachten. Andere bedrijven implementeren de laatste tijd ook vaker Passkeys, zoals onder andere Bitwarden.

Wij zijn het op de redactie nog niet tegengekomen, die Passkeys van de Google Workspace Bèta. Jij wel? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk