Je kunt nu met kortere vertraging Google Assistent-routines instellen

Je kunt nu met kortere vertraging Google Assistent-routines instellen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Veel mensen hebben inmiddels thuis wel een vorm van spraakassistent. Of het nu de Google Home Mini is (of Nest Home Mini), of gewoon de Google Assistant in hun Android-smartphone. Gebruik je echter de Home-app, dan kun je routines instellen, waarmee je bijvoorbeeld automatisch je gordijnen dichtdoet en de lampen dimt wanneer je zegt “Romantische avond”. Die routines worden nu beter, want er zit straks minder vertraging in.

Geen IFTTT meer nodig

Waar je vroeger vaak If This Then That nodig had om een soort kettingreacties te maken met de smarthome-gadgets in je huis, heb je die minder nodig sinds Google de Assistent gecombineerd met Home de mogelijkheid gaf om routines in te schakelen.

Vorig jaar maakte Google het al mogelijk om een kleine vertraging in te schakelen, waardoor je bijvoorbeeld een bepaalde gadget een minuut na de rest zijn ding kon laten doen. Google stond toen vertraging tot 1 minuut toe, maar nu wordt dat opgeschoven. Je kunt nu vertragingen tot 1 seconde inzetten, zodat je routines nog specifieker kunnen worden toegepast op jouw wensen. Dat geldt niet voor de standaard routines van Google, maar wel voor routines die je helemaal zelf maakt.

Gerelateerde artikelen

Meer vertraging in Routines

Die vertraging is vooral handig als je bijvoorbeeld de lichten uit laat doen als je het huis uitgaat, of juist het alarm aan. Niet dat je nog net binnen staat en alle alarmen beginnen te loeien, of je in het donker de deurknop moet zien te vinden. Mocht je een minuut wat lang vinden, dan kun je daar nu een halve minuut van maken of nog korter als je wil.

Dat doe je via de ‘vertraag start-actie bij het instellen van een routine. Je kunt dan niet alleen uren en minuten selecteren, maar ook seconden. Je kunt meerdere van dit soort vertragingen instellen, iets wat zeker nu het ook korter dan een minuut kan een welkome toevoeging is aan je smarthome.

Je kunt nu met kortere vertraging Google Assistent-routines instellen

Zit je nog verlegen om handige routines? We tippen er in ons artikel over handige Google-routines een aantal.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk