Je kunt je Fitbit straks niet meer synchroniseren met je PC of Mac

Je kunt je Fitbit straks niet meer synchroniseren met je PC of Mac

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Gebruik jij je Fitbit veelal met je PC of Mac? Dan heeft het bedrijf slecht nieuws voor je. Binnenkort is het niet meer mogelijk om de synchronisatie tussen Fitbit en Mac/PC uit te voeren. De Fitbit Connect-app voor desktop verdwijnt namelijk.

Fitbit Connect-app

Het is voor bepaalde Fitbit-gebruikers een enorme omschakeling, want hierdoor kan bijvoorbeeld ook lokaal opgeslagen muziek niet meer worden gesynchroniseerd. De Fitbit Connect-app gaat verdwijnen, nu bijna iedereen in het bezit is van een smartphone.

Wil je de Connect App gebruiken op Windows 10 en Mac OS X, dan kun je hem hier nog downloaden (helemaal onderaan). Fitbit schrijft: “Als je geen compatibele telefoon of tablet hebt, kun je de meeste Fitbit-apparaten op je computer instellen en synchroniseren met Fitbit Connect. Fitbit Connect is een gratis softwaretoepassing waarmee je Fitbit-apparaat zijn gegevens kan synchroniseren met je fitbit.com-dashboard. Als je computer geen Bluetooth heeft, moet je een draadloze synchronisatie-dongle gebruiken om je Fitbit-apparaat in te stellen en te synchroniseren.”

Je kunt je Fitbit straks niet meer synchroniseren met je PC of Mac

Muziek synchroniseren

Op 13 oktober aanstaande verdwijnt de mogelijkheid om je Fitbit-wearable te synchroniseren met je computer via de Fitbit Connect-app. De app wordt die dag gedeactiveerd, wat betekent dat je hem ook niet meer kunt gebruiken als je hem wel al ereder hebt gedownload. Je zal je dus moeten overgeven aan een smartphone (Android of iOS) om je wearable te kunnen blijven gebruiken.

Dat is al vervelend, maar het is ook niet fijn om straks je lokale muziek niet meer te kunnen sychroniseren. Fitbit geeft aan: “Op 13 oktober 2022 verwijderen we de optie om afspeellijsten via je computer over te zetten naar je Fitbit-horloge. Je kunt persoonlijke muziek die op je horloge is opgeslagen blijven afspelen en muziek naar je horloge overbrengen met de Deezer-app en de Pandora-app.”

Gerelateerde artikelen

Alternatieve streamingdiensten

Dat is verre van ideaal. De meeste mensen gebruiken immers andere streamingdiensten, zoals Spotify of YouTube Music. Aan de andere kant zijn er dus wel oplossingen, alleen is het de vraag of die helemaal bij je passen.

Ben jij iemand die zijn Fitbit buiten zijn smartphone om synchroniseert? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk