WhatsApp Beta laat je nu je online status verbergen

WhatsApp Beta laat je nu je online status verbergen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We wisten al een tijdje dat het eraan kwam, maar het is nu ook gespot in de bèta van WhatsApp: de mogelijkheid om je online status te verbergen. Op dit moment kun je wel uitzetten dat mensen weten dat je iets hebt gelezen en wanneer je voor het laatst online was, maar je kunt in de bètaversie van WhatsApp nu ook verbergen dat je online bent wanneer je dat bent.

WhatsApp bèta

Een groot voordeel voor mensen die hun privacy graag bewaren en het niet fijn vinden dat anderen zien wanneer ze WhatsAppen. Als je meedoet aan de bèta van WhatsApp en versie 2.22.16.12 op je telefoon hebt, dan kun je ervaren hoe dat is. Eerder maakte WhatsApp het al mogelijk om je ‘laatst gezien’-status alleen aan bepaalde mensen in je adresboek te laten zien, maar nu wordt daar je online activiteit aan toegevoegd, iets wat mensen die niet aan blauwe vinkjes doen waarschijnlijk erg kunnen waarderen.

Je kunt straks dus WhatsApp zonder dat iemand ziet dat je aan het WhatsAppen bent. Al zie je nog steeds wel dat iemand aan het typen is. De verdere online status kan nu volledig worden verborgen. Het leuke voor Androidfans is dat werd gedacht dat iOS-gebruikers eerder zouden zijn met de nieuwe optie, maar het maakt in plaats daarvan zijn debuut dit weekend in de bèta van Android.

Gerelateerde artikelen

Online status verbergen

De mensen van WABetaInfo kwamen de nieuwe functie op het spoor. Zit je in de bèta, dan kun je via Instellingen -> Account -> Privacy -> Laatst gezien zien dat je hierin dingen kunt aanpassen. Specifiek staat het onder ‘Who can see my last seen’-status (wie kan mijn laatst gezien-status zien). Hier kun je instellen wie mogen zien dat je online bent en wie niet. Mogen sommigen het wel zien, dan is dat nu dus instelbaar. Je kunt kiezen voor iedereen, niemand, alleen contacten en ‘alleen contacten, behalve…’. Ideaal voor een beetje meer privacy, bijvoorbeeld van een nieuwsgierige manager.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Als het eenmaal kan, zou jij dan je online-status dan verbergen? Laat in de reacties bij dit artikel wat je kiest en waarom. Als je wil natuurlijk.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk