Je kunt een tablet koppelen aan je bestaande WhatsApp-account

Je kunt een tablet koppelen aan je bestaande WhatsApp-account

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

In de nieuwe update van WhatsApp in het Bèta-programma van Google Play is te zien dat je straks ook je tablet kunt koppelen aan je bestaande WhatsApp-account. Het gaat om versie 2.22.21.6 en hierdoor kun je straks dus zowel op je tablet als op je smartphone gebruikmaken van hetzelfde account.

WhatsApp-account op meerdere apparaten

Je WhatsApp-account kunnen koppelen aan een tweede toestel. Het is nu in ontwikkeling voor mobiele apparaten en WhatsApp schijnt er al ver mee te zijn: de functie komt voorbij in de bèta-versie van de app, schrijft WABetaInfo. Als je een Android-tablet hebt dan kun je waarschijnlijk binnenkort zorgen dat je geen enkel bericht meer hoeft te missen. Je mag je WhatsApp-account aan maximaal vier apparaten gebruiken.

Dat koppelen doe je straks door naar ‘Instellingen’ te gaan en dan ‘Gekoppelde apparaten’. Je krijgt dan de mogelijkheid te zien om de QR-code te scannen op het andere apparaat en je chats worden automatisch tussen je apparaten gesynchroniseerd. Je hebt wel internetverbinding nodig als je wil dat de chatgeschiedenis op je tablet wordt gekopieerd. Is die synchronisatie helemaal achter de rug, dan kun je WhatsApp op je tablet ook gebruiken zonder dat je smartphone internetverbinding heeft.

Gerelateerde artikelen

Werkt zelfs met iPhone

Dankzij deze versie van de companion-modus kun je, zelfs als je primaire mobiele apparaat een iPhone is, een WhatsApp-account dat op je iPhone is geconfigureerd, koppelen aan je Android-tablet. Het is echter op dit moment nog niet mogelijk om live locaties op zo’n extra apparaat te bekijken. Mogelijk is deze functie ook bij de lancering van de optie niet aanwezig, wat niet wil uitsluiten dat die er later niet alsnog komt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Wil je het ook testen? Zorg dan dat je die nieuwste versie van WhatsApp in het bètaprogramma op je smartphone en tablet zet. Zo kun je bekijken of het inderdaad goed werkt en of je er eigenlijk wel op zit te wachten: twee plekken (of misschien wel vier!) om WhatsAppjes te lezen is aardig veel. Ook het synchroniseren zal elke keer misschien wat intens zijn als je een fanatieke WhatsApper bent. Ondertussen wacht de rest van de wereld af tot deze functie ook in de gewone versie van WhatsApp komt, maar wanneer dat zal gebeuren is nog onbekend.

Je kunt een tablet koppelen aan je bestaande WhatsApp-account


0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk