Je kan in de Uber-app nu ook je OV-reis plannen, zo werkt het

Je kan in de Uber-app nu ook je OV-reis plannen, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Uber lanceert de mogelijkheid om een OV-reis te plannen in zijn app. Op deze manier kan je, naast de taxi-diensten die al zichtbaar zijn in de app, je reis plannen met de bus, trein, tram, metro of te voet.

Uber

Uber

Woon je in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag en zou je je vriend(in) willen verrassen met een luxe ride inclusief privéchauffeur? Uber kan binnen no-time jou van een ..

Complete reis plan in de Uber-app

Uber gaat net als NS en 9292 een complete reisplanner aanbieden in zijn app. Via de ‘Public transport’-functie kun je in de regio Amsterdam je gehele reis van A naar B in de Uber-app plannen. Met één druk op de knop ontvangen reizigers een gedetailleerd reistraject dat hen naar hun bestemming brengt. De app toont beschikbare routes met het openbaar vervoer, real-time vertrek- en aankomsttijden van bus, metro, tram en de route te voet kan worden afgelegd. Zo kun je je reis en vervoersopties vergelijken en eventueel combineren.

Gerelateerde artikelen

Met deze nieuwe feature wil Uber graag dat gebruikers optimaal gebruik maken van de mobiliteits-opties in Amsterdam. Het bedrijf wil ook filevorming en luchtvervuiling in de hoofdstad helpen tegengaan. De ‘Public transport’ functie draagt als reisplanner bij aan Ubers langetermijndoel om privé-autobezit te verminderen, door reizigers toegankelijke, betrouwbare en betaalbare opties te bieden. De functie wordt komende periode ook beschikbaar gemaakt voor de rest van Nederland.

Maak jij veel gebruik van Uber en wat vind je van deze nieuwe functie om je gehele reis van A naar B in de Uber-app te plannen? Laat het ons weten in de reacties.

Je kan in de Uber-app nu ook je OV-reis plannen, zo werkt het

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk