Je Google Assistent- en Agenda-herinneringen zijn nu automatisch Tasks

Je Google Assistent- en Agenda-herinneringen zijn nu automatisch Tasks

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google Workspace wordt niet alleen uitgebreid met allerlei kunstmatige intelligentietoepassingen, het wordt ook nog steeds ‘gewoon’ geüpdatet. Bijvoorbeeld met de nieuwe functie dat herinneringen nu allemaal Google Tasks zijn geworden. Het komt niet als donderslag bij heldere hemel: Google heeft dit in september aangekondigd, maar je kunt er alsnog niet helemaal op voorbereid zijn. Nu is het echter al aan het veranderen, maar wel alleen voor Workspace-accounts. Persoonlijke Google-accounts krijgen deze behandeling later deze maand.

Herinneringen

Herinneringen die je hebt ingesteld met de Google Assistent of Agenda worden geïntegreerd binnen Tasks. Je kunt straks als je een nieuwe herinnering aanmaakt in Agenda of Assistent al zien dat je Tasks ook kunt gebruiken. Uiteindelijk is het niet echt een keuze: alle herinneringen die je in deze apps aanmaakt worden vanzelf Tasks. Als je dus zegt: “Hey Google, herinner me aan mijn tandarts-afspraak om 1 uur”, dan zal je merken dat de herinnering zowel in je agenda terechtkomt als in Tasks.

Heb je wel Google Workspace maar zie je het nog niet in Tasks? Dan kan het zijn dat je nog niet gemigreerd bent, of dat je organisatie geen Tasks heeft aangezet. He tis wle verstandig voor bedrijven om het wel aan te zetten, meent Google, zeker als dat ook via de Assistent kan, omdat je zo je Assistent- en Agenda-herinneringen kunt exporteren via Google Takeout.

Google Tasks

Het idee is overigens niet zo slecht: je kunt Tasks op veel verschillende plekken maken: in Gmail, Documenten, Chat en Agenda. Maar tegelijkertijd is het ook wel weer duidelijk waarom Google het doet: de concurrerende to-do-list-apps zoals Trello winnen aan terrein en Google wil zijn eigen Tasks dan natuurlijk graag naar voren schuiven als alternatief. Een logisch alternatief ook, als je toch al met Google werkt, al moet de interface en de gebruiksmethode je maar wel net bekoren.

Het is nog wel de vraag wat er met herinneringen in Keep staat te gebeuren. Gaan die straks ook synchroniseren met Tasks?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk