Je Android-telefoon bedienen met je gezicht, zo werkt het in Android 12

Je Android-telefoon bedienen met je gezicht, zo werkt het in Android 12

Android heeft handige toegankelijkheidstools waarmee mensen met een handicap het hun Androidapparaat kunnen bedienen. De nieuwste bètaversie van Android 12 gebruikt deze tools om een Androidtelefoon te bedienen met gezichtsuitdrukkingen.

Telefoon bedienen met je gezicht

Bètaversie 12.0.0 van de app Android Toegankelijkheidstools, die wordt meegeleverd met Android 12 Beta 4, bevat een nieuwe Cameraschakelaar-functie. Zodra deze schakelaar is ingeschakeld, kan de telefoon met de camera aan de voorkant zien of je naar het scherm kijkt en vervolgens ook gezichtsgebaren herkennen. XDA ontdekte de nieuwe functie in de app in Android 12 en heeft de functie via een apk ook werkend gekregen op een telefoon met Android 11.

Verschillende gezichtsuitdrukkingen kunnen acties op je Android-telefoon activeren. Je kunt bijvoorbeeld je mond openen om het meldingenpaneel te openen of je wenkbrauwen optrekken om terug te keren naar het startscherm. De onderstaande afbeelding toont een lijst met alle gezichtsgebaren die je momenteel kunt gebruiken om verschillende acties uit te voeren.

Je Android-telefoon bedienen met je gezicht, zo werkt het in Android 12

De acties die je aan de bovengenoemde gebaren kunt toewijzen, zijn onder andere: toegang krijgen tot meldingen, vooruit/achteruit gaan, aanraken en vasthouden, naar het startscherm gaan, selecteren en meer. Je kunt ook de grootte en duur van het gezichtsgebaar aanpassen. Als de functie is ingeschakeld, zie je een pictogram notificatiebalk dat aangeeft dat de camera van je telefoon in gebruik is.

Telefoon bedienen met je gezicht

De functie is op Pixeltelefoons met Android 12 Beta 4 in de instellingen te vinden:

  1. Open de instellingen
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan op op Toegang via schakelaar
  3. Activeer de functie en volg de stappen
Android Toegankelijkheidstools
Android Toegankelijkheidstools is een verzameling toegankelijkheidsapps waarmee je je Android-apparaat kunt gebruiken via spraakbediening of een schakelaar. ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties