Is dit de software van de Pixel-tablet?

Is dit de software van de Pixel-tablet?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We weten al ongeveer hoe die Pixel-tablet eruit komt te zien, maar hoe zit dat met wat er op het scherm te zien is? 9to5Google denkt het te weten: het plaatste een artikel met daarin diverse screenshots van wat het scherm van de Google Pixel-tablet zou kunnen zijn.

Google Keep

Het Google Workspace-team is druk doende met het updaten van zijn app voor grotere schermen en we zien nu dat Google Keep heeft aangekondigd dat de app nu verbeterde toetsenbordsnelkoppelingen voor Keep op Android heeft die beter zijn gestroomlijnd met de web-ervaring. Wanneer dit live is, dan zie je in de navigatiela de optie ‘toetsenbordsnelkoppelingen’ en daar staat een lijst.

Is dit de software van de Pixel-tablet?

Google plaatste er ter illustratie een gifje bij en het lijkt erop dat dat het scherm is van de Pixel Tablet, die in 2023 wordt verwacht. Er is er zelfs nog een, namelijk om te tonen hoe het eruit ziet als je sleept in Google Sheets. Straks kun je deze beelden dus waarschijnlijk gaan bekijken op het scherm van de tablet met zijn resolutie van 2560 x 1600 pixels. Beide gifjes kunnen schalen naar die resolutie.

Is dit de software van de Pixel-tablet?

Pixel Tablet

Opvallend zijn de lange statusbalken waarin de iconen die we van de smartphone kennen wat verder uit elkaar staan. Er zit een accountwisselaar in zodat je snel van je werkaccount naar je privéaccount kunt gaan (of van een ander account naar weer een ander account). Handig, want een tablet wordt meestal ergens op de bank neergelegd en wordt vervolgens door zowel kinderen als volwassenen gebruikt, waardoor het kunnen wisselen van accounts zorgt dat de gebruikerservaring persoonlijk blijft.

Ook zien we de Material You-afgeronde hoekjes, die natuurlijk helemaal passen bij alles wat Google Pixel is. En YouTube, blijkbaar. Er is ook bekend dat je straks als je twee apps naast elkaar open hebt staan, je met een soort schuifje in het midden kunt bepalen hoe groot elk scherm is. Zo zijn ze niet constant gelijk verdeeld, want dat is soms helemaal niet handig.

Gerelateerde artikelen

We zijn benieuwd wanneer we Google Pixel Tablet kunnen verwachten, maar waarschijnlijk gaat dat nog vele maanden duren. We houden het in de gaten.

Zit jij te wachten op de Pixel Tablet? Laat het achter in de reacties.

Google Pixel 7 kopen
Google Pixel 7 kopen
Google Pixel 7 kopen

Google Pixel 7 kopen

De Google Pixel 7 en 7 Pro leggen net als hun voorgangers de focus op een uitstekende Android-ervaring met een snelle Tensor-chip, mooi scherm en scherpe camera’s met slimme AI-features.

Vanaf 649 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk