'Is dit dan de Samsung Galaxy S21 FE? Dit weten we alvast'

'Is dit dan de Samsung Galaxy S21 FE? Dit weten we alvast'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn nieuwe renders van de Samsung Galaxy S21 FE. Het gaat om conceptrenders die verschenen na het recente lek van de geruchtenverpreider Evan Blass. We krijgen de S21 FE ook op video te zien.

Samsung Galaxy S21 FE

Samsung heeft dan wel drie telefoons in de Galaxy S21-reeks uitgebracht, maar daarmee is de kous niet af. Er komt nog een 'Fan Edition', kortweg 'FE'. Net zoals bij de Samsung Galaxy S20 FE van vorig jaar zal die goedkoper zijn en daarmee gerucht zijn op een jonge doelgroep. De S20 FE kwam vorig jaar dan ook uit in zes opvallende kleuren.

Die trendy verpakking kunnen we dit jaar met de Samsung Galaxy S21 FE weer verwachten, tenminste als het afhangt van de ontwerper 'Concept Creator' die bij Let's Go Digital zijn conceptrenders en bijhorende video toont. De renders zijn gebaseerd op informatie die recent is gelekt door de bekende geruchtenverspreider Evan Blass.

Minder onderscheidend?

Wat opvalt is dat de S21 FE zich ditmaal minder zal kunnen onderscheiden van de andere telefoons uit de reeks. Ditmaal is de S21-reeks al gemaakt met een plastic achterzijde en het scherm is ook vlak geworden. Daarnaast is de resolutie van de gewone S21 ook verminderd tot Full HD. Samsung zal de prijs van de FE wel kunnen drukken met zijn afwerking van de cameramodule.

'Is dit dan de Samsung Galaxy S21 FE? Dit weten we alvast'

Verder is er nog maar weinig bekend over de specificaties van het toestel. De telefoon zou een wat kleiner 6,4 inch scherm krijgen, vergeleken met het 6,5 inch paneel vorig jaar. Het scherm heeft wel een verversingssnelheid toestel zal IP68-waterbestendig zijn en krijgt zijn simkaartslot ditmaal onderaan, vergelijkbaar met de andere telefoons uit de reeks.

We verwachten ook dat Samsung de Snapdragon 888 gebruikt, en ook vorig jaar kwam er geen Exynos-chipset in de Fan Edition. Hij komt in twee modellen: één met 6 GB RAM en 128 GB opslag, en één met 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB opslag. Het is ook nog niet bekend wat voor accu deze telefoon krijgt en of hij met een oplader verschijnt. Over de camera is ten slotte tot hiertoe enkel bekend dat hij opnieuw een 32 MP sensor krijgt, vergeleken met de 10 MP camera van de gewone S21.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Volgens geruchten zal de Samsung Galaxy S21 FE op 19 augustus voorstellen. Een groot vraagstuk is nog hoeveel de telefoon precies zal kosten, want Samsung wist de andere telefoons als tegen ene goedkopere adviesprijs aan te bieden. Hoeveel het merk nog kan besparen met de FE, is niet bekend. Kijk jij uit naar deze Samsung Galaxy S21 FE? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

'Is dit dan de Samsung Galaxy S21 FE? Dit weten we alvast'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk