Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Huawei P30 Pro New Edition

 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Is de Samsung Galaxy S een superphone?

· 23 april 2010

 

Dit is een gastpost van Piet Zweegers en bedoeld als follow-up artikel op onze AW special: Welke Android-superphone past bij jou? In de Androidworld Special van enige tijd geleden werden drie superphones voorgesteld. Volgens Google is een superphone een krachtige mobiele telefoon die veel functies van een computer kan overnemen. De drie superphones die in dit artikel behandeld werden, waren de Google Nexus One, HTC Desire en Sony Ericsson X10. Een andere superphone, die naar onze mening, ook zeker in dit rijtje thuis hoort, is de Samsung Galaxy S. Dit GSM toestel, dat ook op Google Android draait, werd in maart tijdens het CTIA in Las Vegas gepresenteerd. Er is intussen veel geschreven over de Samsung Galaxy S en de verwachtingen voor de superphone zijn dan ook hoog gespannen. Een van de opmerkingen was dat de drie superphones veel van elkaar verschilden, maar er zijn ook opvallende overeenkomsten te zien. Zo beschikken de drie superphones en de Samsung Galaxy S over een 1 GHz processor en hebben drie van de vier telefoons een 5 megapixel camera aan boord. In het vorige artikel werd de volgende tabel met specificaties gebruikt. We hebben de specificaties van de Samsung Galaxy S hier aan toegevoegd.
Google Nexus OneHTC DesireSony Ericsson Xperia X10Samsung Galaxy S
Scherm3.7-inch widescreen WVGA AMOLED3.7-inch widescreen WVGA AMOLED4.0-inch widescreen WVGA LCD4.0-inch widescreen Super Amoled
Camera5.0 Megapixel5.0 Megapixel8.1 Megapixel5.0 Megapixel
ProcessorQualcomm Snapdragon (1 GHz)Qualcomm Snapdragon (1 GHz)Qualcomm Snapdragon (1 GHz)ARM Cortex A8 (1GHz)
Werkgeheugen (ram)512MB576 MB384 MB-
Intern geheugen (rom)512MB512MB1048 MB-
Geheugenkaart4GB MicroSD meegeleverd8GB MicroSD meegeleverd8GB MicroSD meegeleverdTot 32 GB MicroSD ondersteuning

Google Nexus One vs. Samsung Galaxy S

Samsung’s nieuwe toestel, de I9000 Galaxy S maakt net zoals de Google Nexus One gebruik van Android versie 2.1. Waar Google gekozen heeft voor de standaard interface van Android, heeft Samsung de Galaxy S voorzien van Touchwiz 3.0. Het nadeel van een nieuw ontworpen interface is dat gebruikers langer zullen moeten wachten op updates van het besturingssysteem, omdat de interface hiervoor aangepast moet worden. De conclusie over de Google Nexus One is dat het een ideale mobiele telefoon is voor mensen die graag een beetje knutselen en hobbyen met hun telefoon. Dit geldt eigenlijk totaal niet voor de Samsung Galaxy S. De Touchwiz interface is wel naar persoonlijke voorkeur in te richten, maar een nieuwe interface op de superphone installeren is zeker niet aan iedereen voorbehouden.

HTC Desire vs. Samsung Galaxy S

Een andere veelbesproken superphone is de HTC Desire. Op dit moment wellicht een van de populairste mobiele telefoons die verkrijgbaar is. De HTC Desire kan gezien worden als de broer van de Google Nexus One. Beide toestellen worden namelijk door HTC geproduceerd, maar de Desire wordt dus onder de naam van HTC verkocht. Het uiterlijk van de HTC Desire is ten opzichte van de Google Nexus One wat veranderd. Er zitten hardware knoppen op de GSM en er is ook een optische trackball te vinden waarmee het navigeren door de menu’s wat makkelijker verloopt. De interface van de HTC Desire heet Sense en is net zoals bij de Galaxy S, door de maker van het toestel zelf ontworpen. De Sense interface wordt door veel mensen geprezen en HTC heeft zorg gedragen voor een naadloze integratie van online sociale netwerken als Twitter en Facebook. De HTC Desire wordt gezien als een ideaal toestel mocht u op zoek zijn naar een superphone met een prachtige interface. De Samsung Galaxy S heeft dat met Touchwiz 3.0 echter ook te bieden.

Sony Ericsson X10 vs. Samsung Galaxy S

De Sony Ericsson X10 is een mobiele telefoon met waarschijnlijk de langste tijd tussen de aankondiging en de releasedatum ooit. De superphone werd begin 2009 al aangekondigd en is pas sinds enkele weken te koop. Je zou denken dat Sony Ericsson genoeg tijd heeft gedacht om van de Xperia X10 iets bijzonders te maken en dat is ook zeker gelukt. Het design is totaal niet te vergelijken met de HTC Desire en Google Nexus One. Van voren is de Sony Ericsson X10 wat hoekiger, maar vanaf de zijkant is de ‘human curvature’ invloed duidelijk zichtbaar. De camera is met 8 megapixel ook wat beter dan bijvoorbeeld de Desire en Nexus One. Voor fotografie lijkt de Sony Ericsson X10 dan ook een perfecte superphone. Samsung heeft hierop gereageerd door de Samsung Galaxy S met HD video opname uit te rusten. Een nadeel van de Sony Ericsson X10 is dat deze superphone gebruik maakt van Android versie 1.6. Gelukkig werken de meeste applicaties wel met deze versie en het schijnt dat er een update voor de X10 zal komen naar Android 2.1. Ook een aangepaste vorm van multi-touch invoer zal dan mogelijk zijn op de Sony Ericsson X10. Het artikel was erg positief over de Sony Ericsson X10 en vooral de kwaliteiten voor multimedia en social networking werden geprezen. Samsung heeft bij het ontwerpen van de nieuwste Galaxy S dan ook goed naar deze X10 gekeken en heeft als antwoord op Timescape, Social Hub uitgevonden. Ook dit geeft een nette weergaven van al uw contacten, compleet met status updates en nieuwe media van uw contacten.

Maar wat kan de Samsung Galaxy S?

Alle drie de eerder genoemde mobiele telefoons hebben elk hun eigen kwaliteiten. Een keuze moet dan ook gemaakt worden op basis van design, interface en andere eigenschappen. Wat heeft de Samsung Galaxy S nu precies in huis om u te overtuigen? Op de eerste plaats claimt Samsung dat de I9000 Galaxy S voorzien is van de snelste processor voor mobiele telefoons van dit moment. Er is een secundaire processor aanwezig die het toestaat om HD video’s op de telefoon af te spelen. Het is zelfs mogelijk om HD (720p) video’s met de Samsung Galaxy S op te nemen en dat is iets dat wij graag op een superphone zien. Het display is ook van een fantastische kwaliteit. Samsung heeft daarvoor de nieuwe Super Amoled technologie gebruikt die ook terug te vinden is op de Samsung Wave. Dit scherm is maar liefst 4 inch groot, enorm helder en zelfs in direct zonlicht goed te gebruiken. Verder is de Samsung Galaxy S voorzien van enkele snufjes die u waarschijnlijk niet eens nodig heeft. De i9000 is namelijk uitgerust met Wifi 802.11n (Naast de andere standaarden) en Bluetooth 3.0. De Samsung Galaxy S wordt deze zomer in Nederland verwacht. Het prijskaartje is nog niet bekend, maar dat zou naar verluidt neerkomen op 550 euro.

Conclusie

De conclusie is dat de Samsung Galaxy S met recht een superphone genoemd mag worden. Of deze i9000 beter is dan concurrenten als de Nexus One, HTC Desire of Xperia X10 blijft onduidelijk. Elk van de drie mobiele telefoons heeft namelijk zijn eigen kwaliteiten en het zal van persoonlijke smaak afhangen of het design u aanspreekt. Omdat ook de interface op elke mobiele telefoon anders is, is het moeilijk om te zeggen welke GSM het beste bij wie past. Het belangrijkste advies is dan ook wel om naar de winkel te gaan en alle 4 de superphones te proberen voordat u er een koopt.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...