Is de aankomende Snapdragon 775 de Pixel 6-chipset?

Is de aankomende Snapdragon 775 de Pixel 6-chipset?

De Snapdragon 775-processor is onderweg, dat blijkt uit gelekte informatie. De processor met 5G-modem wordt gemaakt volgens een 5 nm bakproces en hij is de opvolger voor de Snapdragon 765. Mogelijk krijgt hij een plaatsje in de Google Pixel 6.

Snapdragon 775

De Qualcomm Snapdragon 765 was vorig jaar een ontzettend populaire processor voor fabrikanten. Hij was namelijk goedkoper dan de Snapdragon 865 en kwam met een geïntegreerde 5G-modem en degelijke prestaties. Fabrikanten als LG, Nokia en Google zagen in de Snapdragon 765 een goed alternatief voor Qualcomms krachtigste processor.

Nu staat er een opvolger voor de deur: de Snapdragon 775, en er is ook de overklokte Snapdragon 775G. De geruchtenverspreider XiaomiUI lekte op Telegram informatie over de aankomende processors. We weten dat Qualcomm de processor maakt met hetzelfde 5 nm-procedé als zijn krachtige Snapdragon 888. Daarnaast ondersteunt hij snel LPDDR5-werkgheugen en ook de cameramogelijkheden van de Image Signal processor ((SP) liggen niet zo ver van de capaciteiten van de Snapdragon 888. Telefoons met een Snapdragon 775 kunnen met drie 28 MP camera's tegelijk beelden maken en filmen met 4K en 60 frames per seconde.

Is de aankomende Snapdragon 775 de Pixel 6-chipset?

Gelekte specificaties

Welke telefoons?

Het is nog maar de vraag welke telefoons zullen gebruik maken van de Snapdragon 775 en Snapdragon 775G. Een logische kandidaat is de Google Pixel 6, nadat Google vorig jaar overschakelde naar een minder krachtige processor. Het lijkt er wel op dat de OnePlus Nord 2, de opvolger van de Nord, daarentegen met een chipset van MediaTek aan de slag gaat: de MediaTek Dimensity 1200. Het is nog niet bekend wanneer Qualcomm zijn processor wil voorstellen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Qualcomm-chipsets? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Lees meer over:
Chipsets Qualcomm Google Pixel 6

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties