Krijgen iPhones dan eindelijk ook widgets op het startscherm?

Krijgen iPhones dan eindelijk ook widgets op het startscherm?

iOS 14 widgets?

Widgets maken al sinds de begindagen van Android deel uit van het besturingssysteem, en hoewel je in de meeste gevallen geen overvloed van widgets op je startscherm wil, kunnen sterke widgets zoals 'At al glance' ook een grote meerwaarde betekenen. De kleine programma's op je startscherm zorgen er namelijk dat je niet telkens een app hoeft te openen om dezelfde informatie te bekijken.

Volgens een gerucht waar iCulture van op de hoogte is, mogen iPhone-gebruikers op iOS 14 binnenkort ook rekenen op widgets op hun startscherm. Al is het nog niet zeker of de nieuwe functie ook echt in de nieuwe versie zal belanden, want Apple zou ze nog op het laatste kunnen schrappen. Als de functie er komt zou iOS voor het eerst 'echte' widgets krijgen nadat Apple de functie in een beperkte vorm al beschikbaar maakte op het toegangsscherm van iOS.

Krijgen iPhones dan eindelijk ook widgets op het startscherm?

Collecties van achtergronden

Naast de komst van widgets, werkt Apple ook aan een nieuwe instelling voor achtergronden, dat blijkt uit gelekte screenshots. Apple komt met 'Collecties' van achtergronden die verschillende thema's bevatten. Vervolgens heb je binnen dat thema verschillende achtergronden om uit te kiezen, en elke achtergrond komt dan in vier vormen. Naast de standaard achtergrond heb je een gradiëntvorm waarin je enkel een vervaagde kleurenovergang ziet op basis van het origineel. Verder kan je ook nog een effen kleur gebruiken of een donkere variant van die achtergrond.

Gebruik jij standaard widgets op je Android-telefoon of vind je de functie niet handig? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Apple

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties