Apple iPhone is het meest gezochte mobiele telefoonmerk op Google

Apple iPhone is het meest gezochte mobiele telefoonmerk op Google

iPhone

Uit onderzoek van internationaal marketingplatform SEMrush is gebleken dat de iPhone van Apple de populairste zoekopdracht op het gebied van smartphonefabrikanten in Nederland is. SEMrush bepaalt dit aan de hand van een onderzoek naar de populairste zoekopdrachten op Google. Hierbij is rekening gehouden met telefoonmerken, maar ook met de belangrijkste telefoonmodellen per merk. Bij de Samsung-resultaten zijn televisies en andere Samsung-producten gefilterd door het gebruik van termen als ‘Galaxy’ of de verschillende S-modellen van het merk.

Uit de analyse van deze zoekopdrachten is gebleken dat de iPhone de afgelopen 12 maanden gemiddeld iets meer dan 108.000 keer gezocht werden op Google. De zoekopdrachten laten een stijging in de maanden september en juni zien. Hier werden drie nieuwe iPhones en Apple Pay gelanceerd.

iPhone X

iPhone X

Huawei

Huawei staat op de tweede plaats. Dit merk werd in de maand mei maar liefst 165.000 gegoogeld maar dat zal ongetwijfeld ook te maken hebben gehad met de handelscrisis tussen China en de Verenigde Staten. Toch is Huawei met een gemiddelde van 106.000 zoekopdrachten per maand in het afgelopen jaar erg populair onder Nederlanders. De piek na oktober valt hierbij vooral op. In deze maand werden de Huawei Mate 20 en de Huawei Mate 20 Pro aangekondigd. De top drie wordt gecomplementeerd door Xiaomi.

populairste mobiele telefoonmerken in Nederland

De vierde en vijfde plek worden ingenomen door de in Nederland relatief nieuwe merken, OnePlus en Nokia. Ook op Androidworld merken we dat deze twee fabrikanten erg populair zijn.

Samsung

Samsung moet op het gebied van zoekopdrachten genoegen nemen met de zesde plaats. De verwachting is dat vanaf morgen, als de Galaxy Note 10-serie op Samsung Unpacked zijn aangekondigd, de interesse in Samsung weer zal toenemen.

Lees meer over:
iPhone

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties