iPager: Google doet nog een poging Apple over te halen

iPager: Google doet nog een poging Apple over te halen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google heeft iPager gemaakt. Het apparaatje bestaat niet echt, maar het is een video van een zogenaamde productaankondiging die het online verspreidt om wederom aan Apple te vragen om RCS te integreren in iMessage. RCS is Rich Communication Services en dit maakt het mogelijk om niet gewoon een berichtje te sturen, maar ook foto’s en dus wat ‘rijkere’ berichten. Apple-gebruikers kunnen elkaar dit soort dingen wel sturen, maar Android-gebruikers in hetzelfde gesprek niet.

Google's iPager

Google is dat zat en daarom heeft het al allerlei verschillende manieren bedacht om RCS bij Apple op de kaart te zetten. Iets waarvan Apple zegt: ’Je koopt maar gewoon een iPhone als je je er als Android-gebruiker zo aan stoort.’ Het is heel duidelijk dat Apple echt niet overstag gaat, maar Google blijft het proberen. Het had leuk geweest als die iPager echt bestond, maar het is gewoon een kwestie van handig video’s maken.

Het is natuurlijk niet voor niets dat Google voor de pager kiest: met een pieper konden we vroeger (en sommige hulpdiensten gebruiken het nog steeds) laten weten dat we wilden dat iemand ons belde. Een heel ouderwets apparaat, maar dat meent Google ook over Apple: dat het allemaal erg ouderwets is dat het nog steeds sms’t in plaats van RCS gebruikt. Het heeft er zelfs een hele webpagina voor opgetuigd: Android.com/GetTheMessage.

RCS: Google versus Apple

Het is natuurlijk niet gek dat Google juist nu nog een poging waagt: het is duidelijk dat er in de nieuwe update van Apple’s besturingssysteem, iOS17, geen toevoeging van RCS is. Maar ja, wij hebben het gevoel dat het toch een beetje trekken aan een dood paard is: Apple heeft al zo vaak ‘nee’ gezegd, en er is niet echt iets veranderd waardoor dat nu plotseling een ‘ja’ zal worden.

We gebruiken iMessage in Nederland natuurlijk niet zoveel. Maar ben jij in deze #teamgoogle of #teamapple? Laat het nu weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk