'Instagram ontwikkelt eigen winkel-app'

'Instagram ontwikkelt eigen winkel-app'

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Instagram

Volgens Facebook Chief Operating Officer Sheryl Sandberg zijn er nu 25 miljoen bedrijven actief op Instagram. 2 miljoen daarvan adverteren ook op het sociale netwerk. Daarnaast volgen maar liefst 4 op de 5 Instagrammers tenminste één bedrijf.

Instagram begon in november 2016 met het testen van de shopping feature die we nu kennen. Vanaf maart 2017 was de nieuwe advertentie functie al helemaal bekend bij gebruikers. Bedrijven kunnen foto's posten die linken aan bepaalde producten. Als je op de foto klikt, word je doorverwezen naar de productpagina van het bedrijf. Vandaag is Instagram ook bezig met het testen van adverteren via Instagram Stories.

Instagram advertenties voorbeelden

Tools

Het maken van een zelfstandige app heeft als voordeel dat het bedrijf meer opties heeft om uit te breiden op het gebied van online winkelen. Uiteindelijk kan Facebook nieuwe middelen toevoegen aan de IG Shopping app en op die manier direct concurreren met soortgelijke apps, zoals Shopify. Deze tools kunnen bedrijven vervolgens aanschaffen om op die manier daar zelf weer van te profiteren. Aangezien zoveel bedrijven al een Instagram-account hebben, wordt er verwacht dat velen daar gebruik van zullen maken.

Er zijn al bedrijven die diensten verkopen aan Instagram-adverteerders. Adverterende bedrijven kunnen bijvoorbeeld bij Four Sixty betalen voor het beheren van de content, het plannen van de posts en meer. Zo kunnen bedrijven promotie via Instagram compleet uit handen geven; zij zorgen er wel voor dat jouw advertenties mooi worden weergegeven in galerijen en dus beter aanslaan. Shopify's app bevat heel veel banners die gelinkt zijn aan promotie -en beheerbedrijven voor Instagram content.

Beschikbaarheid

Wanneer en of de app überhaupt gelanceerd gaat worden, is tot dusver onbekend. Facebook kan er voor kiezen om de ontwikkeling stop te zetten, voordat de app openbaar wordt gemaakt.

Bron: The Verge

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk