'Instagram komt met Stories die een week zichtbaar blijven'

'Instagram komt met Stories die een week zichtbaar blijven'

Wesley Akkerman

door Wesley Akkerman

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Instagram achter de schermen aan een nieuwe Stories-functie. Deze Stories zouden dan niet voor een dag beschikbaar blijven, maar voor een complete week. Het is nog niet duidelijk of dit een extra functie wordt, of dat Stories helemaal op de schop gaat.

Nieuwe Instagram Stories?

Nu is het zo dat wanneer je een bericht deel via Instagram Stories, die maximaal 24 uur beschikbaar is. Het is en blijft een leuke manier van communiceren; je kunt kort aangeven waar je bent of wat je doet en wanneer het niet meer relevant is, verdwijnt die informatie vanzelf. Maar wat nou als je een keer wat langer wegblijft?

Nou, dan zou het handig zijn als bepaalde Stories wat langer beschikbaar zouden blijven. Je kunt natuurlijk een normaal bericht aanmaken, maar sommige dingen zijn na een week niet meer nodig. Instagram wil hier mogelijk op inspelen door een nieuwe Stories-functie te presenteren, die vooralsnog My Week genoemd wordt.

My Week van Instagram

Met My Week van Instagram kun je bepaalde Stories dus een week lang presenteren. Je bent daarnaast in staat stiekem een Story ondertussen weg te halen of er eentje aan toe te voegen. Handig, want zo blijft de informatie (of het gesponsorde bericht) altijd relevant voor de mensen die je actief volgen.

Na een week worden de berichten automatisch verwijderd, zoals dat ook zou gebeuren met de normale Instagram Stories. Op moment van schrijven is de functie nog niet beschikbaar voor het grote publiek. En onduidelijk is wanneer dat wel het geval is. We zullen dus nog even op bevestiging vanuit Instagram moeten wachten.

Meestal zit er een flinke tijd tussen het testen en uitbrengen van nieuwe opties voor Instagram. Het kan dus nog wel even duren voordat het bedrijf hier zelf iets over naar buiten brengt. Ondertussen werd het nieuws gedeeld door Alessandro Paluzzi, die wel vaker nieuws omtrent sociale media deelt.

Wat vind jij van deze aankomende optie voor Instagram? Laat het ons weten in de comments!

Gerelateerde artikelen

Instagram

Instagram

Instagram is een populaire foto- en videodeel-app waar gebruikers hun momenten kunnen vastleggen en delen met hun volgers. Het biedt verschillende filters en bewerki ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk