ING lanceert ‘Meer op maat’: 4 dingen die je moet weten

ING lanceert ‘Meer op maat’: 4 dingen die je moet weten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

ING lanceert vandaag ‘Meer op maat’, een nieuwe functie waarmee ING-klanten via persoonlijke tips meer controle kunnen krijgen over hun geldzaken. De functie wordt geleidelijk uitgerold naar klanten.

1. Dit kun je doen met 'Meer op maat'

ING wil met Meer op Maat klanten de mogelijkheid geven om hun financiële gezondheid te verbeteren. Meer op maat analyseert hiervoor saldo- en transactiedata op de betaalrekening en vertaalt dit in persoonlijke tips. Zo kun je een melding krijgen als er een dubbele afschrijving heeft plaatsgevonden. Je kan ook tips ontvangen om roodstand weg te werken. Hieronder vind je nog een aantal tips en herinneringen die de nieuwe functie jou kan geven:

  • Herinnering voor het tijdig aanvragen van de zorgtoeslag
  • Melding bij een dubbele afschrijving
  • Tips om roodstand weg te werken
  • Tips om overboekingen automatisch te laten overschrijven
  • Tips om bij salarisverhoging meer te gaan sparen

Daarnaast ziet Meer op maat ook dat je opslag hebt gehad. De functie geeft dan als tip om extra te sparen of te beleggen. Meer op maat geeft overigens geen financieel advies. ING-klanten kunnen altijd zelf kiezen of zij de tip willen opvolgen. In de toekomst zal ING Meer op maat verbeteren en relevanter maken.

Tip om overboekingen naar de spaarrekening automatisch te laten verlopen

Tip om overboekingen naar de spaarrekening automatisch te laten verlopen

2. Kan je 'Meer op maat' uitzetten?

Wil je geen gebruik maken van Meer op Maat? Dan hoef je niets te doen. De functie staat namelijk standaard uit en wordt alleen geactiveerd als je hier expliciet toestemming voor geeft. Wil je er wel gebruik van maken, dan moet je Meer op Maat dus aanzetten.

Melding bij een dubbele afschrijving

Melding bij een dubbele afschrijving

3. Hoe zit dat met privacy?

Alle tips en suggesties van Meer op maat worden automatisch in de app klaargezet, op basis van analyse van saldo- en transactiegegevens. Voor gebruik van Meer op maat vraagt ING klanten expliciet vooraf toestemming. Het is dus opt-in. Je kan de toestemming op ieder gewenst moment eenvoudig intrekken via de app en Mijn ING. ING deelt de gegevens niet met derde partijen.

Gerelateerde artikelen

4. Waar en wanneer is het beschikbaar?

ING lanceert Meer op maat in fases, te beginnen met een uitrol onder 10.000 klanten. De functie is te gebruiken in de app en op de Mijn ING op je laptop of pc.

Wat vind jij van de nieuwe Meer op maat-functie? Ga je het aanzetten? Laat het ons weten in de reacties!

ING Bankieren

ING Bankieren

Met de mobiel bankieren-app van de ING regel je je bankzaken heel makkelijk op je smartphone of tablet. Het inloggen doe je makkelijk en snel: met je zelf gekozen pi ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk