ING-klanten kunnen straks ook geld opnemen zonder betaalpas

ING-klanten kunnen straks ook geld opnemen zonder betaalpas

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Geld opnemen zonder hiervoor je betaalpas te hoeven gebruiken, het kan vanaf aankomende zomer bij ING. Klanten kunnen dan met een speciale transactiecode in de app tot 100 euro per dag uit de muur trekken. Zo gaat het werken.

Geld opnemen met betaalpas

Er zijn nog altijd mensen die contant betalen en hiervoor de blauwe, rode, oranje, groene, gele en soms zelfs paarse flappen uit de muur trekken. Dit kon, en kan natuurlijk nog altijd, door middel van je betaalpas en een geldautomaat. Men stopt(e) vervolgens deze kaart van kunststof in de gleuf van de geldautomaat, selecteert het gewenste bedrag en als een klein wondertje komt het juiste bedrag uit de geldautomaat. Maar wat als je je betaalpas kwijt of vergeten bent?

ING biedt hiervoor nu een uitkomst. Vanaf aankomende zomer kun je namelijk door middel van een transactiecode in de ING-app, en dus zonder betaalpas, geld uit een geldautomaat halen.

Gerelateerde artikelen

Geld opnemen zonder betaalpas

Dit wordt mogelijk bij elke Geldmaat-geldautomaat tot maximaal 100 euro per dag. De Geldmaat-automaten zijn de gele lachende automaten aan de muur die de standaard geldautomaten van de banken ING, ABN AMRO en Rabobank hebben vervangen. Je kan bij deze automaten geld opnemen met je betaalpas. Of met een QR-code of andere soort code. Klanten van de ABN AMRO kunnen bijvoorbeeld al sinds 2021 door middel van een QR-code in de app – en een speciale optie in de Geldmaat – zonder betaalpas geld opnemen.

Hoe werkt het?

De ING volgt nu dit voorbeeld, zo meldt de bank aan NU.nl. Het moet volgens de bank onder andere handig zijn ''voor klanten die hun betaalpas niet bij zich hebben''. De invoering van de transactiecode moet in de aankomende zomer geïntegreerd kunnen worden. Om hiervan gebruik te maken moeten klanten de code aanmaken in de ING-app, deze kunnen vervolgens in de Geldmaat-automaten invoeren. Een betaalpas is hierdoor dus niet meer nodig.

Wat vind jij van de aankomende nieuwe functie? En zou jij het gaan gebruiken? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

ING Bankieren

ING Bankieren

Met de mobiel bankieren-app van de ING regel je je bankzaken heel makkelijk op je smartphone of tablet. Het inloggen doe je makkelijk en snel: met je zelf gekozen pi ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk