ING-app verbetert mobiel betalen voor mensen met visuele beperking

ING-app verbetert mobiel betalen voor mensen met visuele beperking

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

ING-klanten met een visuele beperking kunnen het bedrag van een betaling met de mobiele betaalpas vanaf nu vooraf controleren. Zo werkt het.

Betalingen vooraf controleren met de schermlezer

De TalkBack-schermlezer op Android-apparaten is een toegankelijkheidsfunctie voor mensen met een visuele beperking. Met de schermlezer kun je je apparaat gebruiken voor tikbediening en gesproken feedback. TalkBack beschrijft namelijk je acties en stelt je hardop op de hoogte van waarschuwingen en meldingen. ING heeft nu de toegankelijkheid van betalen voor zijn klanten vergroot door het gebruik van deze schermlezer.

ING-klanten met een visuele beperking kunnen nu namelijk betalingen vooraf controleren met de schermlezer op de smartphone.

Gerelateerde artikelen

Zelfstandig en veilig mobiel betalen

Voor de meeste mensen is in de winkel een bedrag afrekenen met hun mobiele betaalpas op de smartphone de gewoonste zaak van de wereld. Voor mensen met een visuele beperking is dit helaas niet altijd het geval. Voor hen is het niet of minder goed mogelijk om het bedrag te zien dat afgerekend dient te worden. Met de schermlezer op de smartphone horen ze normaal gesproken pas na de betaling hoeveel er is betaald. ING vindt het belangrijk dat al haar klanten zelfstandig en veilig kunnen betalen. Daarom heeft de bank het mogelijk gemaakt om met de schermlezer op de Android-smartphone bedragen te controleren juist voordat deze worden betaald.

Narjiss Aydoun, Head of Payments licht toe: “Een kleine aanpassing in de ING Mobiel Bankieren App maakt een groot verschil in de toegankelijkheid van mobiele betalingen voor onze klanten met een visuele beperking. Wij kijken continu naar verbeteringen om het voor al onze klanten zo gemakkelijk, maar ook zo toegankelijk mogelijk te maken om betalingen te doen.”

We vinden het ontzettend gaaf dat ING deze betaaloplossing heeft bedacht. Dit is de ontbrekende schakel in het betalingsverkeer die ons, blinden en slechtzienden, het vertrouwen geeft dat de transactie klopt.

Joost Rongen, projectcoordinator digitale toegankelijkheid & betalingsverkeer bij de Oogvereniging

Zo werkt het

De optie in de ING Bankieren-app maakt het mogelijk om een bedrag eerst op je smartphone te laten zien voordat de betaling definitief is. Omdat het bedrag vooraf op het scherm wordt getoond, kan de schermlezer van de telefoon het te betalen bedrag voorlezen. Als een klant akkoord is met het bedrag, dan houdt deze zijn smartphone nogmaals tegen de betaalterminal om de betaling definitief te maken.

Beschikbaarheid

ING biedt de functionaliteit gratis aan voor ING-klanten die contactloos mobiel betalen met een Android-smartphone. In de komende periode gaat de bank analyseren hoe klanten de functionaliteit ervaren.

ING Bankieren

ING Bankieren

Met de mobiel bankieren-app van de ING regel je je bankzaken heel makkelijk op je smartphone of tablet. Het inloggen doe je makkelijk en snel: met je zelf gekozen pi ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk