'Eerste in-screen-vingerafdrukscanner van Samsung komt in Galaxy A-toestel'

'Eerste in-screen-vingerafdrukscanner van Samsung komt in Galaxy A-toestel'

In-screen vingerafdrukscanner

Voorheen werd van Samsung verwacht dat deze technologie enkel gebruikt zou worden bij zijn vlaggenschipsmartphones. Gezien de nieuwe strategie om mid-range apparaten te voorzien van meer innovatieve technologie, is het echter goed mogelijk dat toestellen uit de Galaxy A-reeks in het scherm geïmplementeerde vingerafdruksensors zullen bevatten. Het Chinese bedrijf Aegis Technology zal naar verluidt de in-screen-vingerafdruksensor leveren voor de nieuwe generatie Galaxy A-reeks-smartphones.

Samsung Galaxy A8 / A8+

Optische sensor

Het gaat echter om een optische sensor en dus niet de geavanceerdere ultrasone sensor van Qualcomm die zou geleverd worden met de Galaxy S10. Optische sensoren werken door het scherm te verlichten en het licht van de vinger te laten reflecteren. Hierdoor kan de sensor een beeld vastleggen en hieruit patronen detecteren die uniek zijn voor elke vingerafdruk. Chinese fabrikanten die al apparaten hebben met in-screen-vingerafdrukscanners, maken over het algemeen gebruik van een dergelijke optische sensor.

Ultrasone sensoren zijn nauwkeuriger omdat ze ultrasound gebruiken om een ​​3D-beeld van de vingerafdruk te maken. De zeer gedetailleerde 3D-weergave van de vingerafdruk zorgt daarom ook voor verbeterde beveiliging. De Galaxy S10 zal naar verluidt de beste ultrasone sensor van Qualcomm krijgen.

Animatie vingerafdrukscanner onder scherm

Galaxy A

Het is onduidelijk welke modellen van de Galaxy A-serie volgend jaar een vingerafdruksensor in het display zullen krijgen. Samsungs strategieverandering zal zich in ieder geval duidelijk uiten in de Galaxy A-reeks. De eerste smartphones van het merk met drie en vier camera’s maken dan ook deel uit van de Galaxy A-reeks. Het klinkt daarom erg plausibel dat in ieder geval een van deze mid-range toestellen daadwerkelijk een dergelijke sensor zal krijgen.

Samsung lanceert normaal gesproken een paar Galaxy A-toestellen voor het komt met zijn nieuwste Galaxy S-vlaggenschip. Als het bedrijf aan ditzelfde tempo vasthoudt, wordt een Galaxy A-apparaat - dus niet de Galaxy S10 - de eerste smartphone van Samsung met een in-screen-vingerafdruksensor.

Samsung Galaxy A9

Via: Sammobile

Samsung Galaxy S10
3400 mAh
6.1 inch - 3040 x 1440 px
128 / 512 GB
Exynos 9820

Meer info

Samsung Galaxy S10
3400 mAh
6.1 inch - 3040 x 1440 px
128 / 512 GB
Exynos 9820

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties