Immersive View voor Google Maps komt naar Amsterdam

Immersive View voor Google Maps komt naar Amsterdam

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Immersive View komt naar Amsterdam. Je kunt Amsterdam straks dus virtueel bezoeken alsof je er echt bent. Immersive View is de nieuwste weergave binnen Google Maps en combineert de beste eigenschappen van Street View en Google Earth in één weergave.

Wat is Immersive View?

Immersive View werd door Google in mei van vorig jaar op Google I/O 2022 gepresenteerd. Met de functie kun je bepaalde steden bekijken in een weergave die miljarden beelden uit Street View combineert met Google Earth. Hiermee kun je steden an sich bekijken, maar je kunt ook virtueel naar binnen lopen in meerdere gebouwen. Google meldt dat neutrale stralingsvelden (NeRF), een AI-techniek die gewone foto's kan omzetten in 3D-beelden, de beelden genereerd.

Het unieke is dat Immersive View daarbij de huidige weersomstandigheden en de tijd meeneemt. Wil jij dus via Immersive View Londen bekijken - en het is daar 8:00 uur in de ochtend en regenachtig - dan krijg je de Britse hoofdstad ook in die omstandigheden te zien. Daarbij wordt ook de huidige verkeerssituatie en drukte in de stad meegenomen. Met een tijdslider kun je overigens ook zelf de tijd bepalen en hierdoor kijken hoe een bepaalde stad en/of omgeving er op dat moment uit zal zien.

In een video hieronder kun je zien hoe Immersive View eruit ziet. Opent de video niet, open hem dan via deze link.

Nu ook naar Amsterdam

Toen Immersive View gepresenteerd werd was het enkel beschikbaar voor Londen, Los Angeles, New York , Tokio en San Francisco. Op een event kondigt Google aan dat hier meerdere steden - waaronder Amsterdam, Dublin en Venetië - aan worden toegevoegd. Zo moet het volgens de zoekgigant straks mogelijk zijn om virtueel door het Rijksmuseum te ontdekken. Dit kan handig zijn als je voorafgaande aan je bezoek wil weten waar zich de in- en uitgangen bevinden.

Vanaf vandaag zijn de Londen, Los Angeles, New York, Tokio en San Francisco beschikbaar. In de aankomende maanden moeten de andere genoemde steden beschikbaar zijn voor Immersive View.

Gerelateerde artikelen

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk