Humane Ai Pin kost mogelijk 650 euro, moet smartphone vervangen

Humane Ai Pin kost mogelijk 650 euro, moet smartphone vervangen

Wesley Akkerman

door Wesley Akkerman

Later deze week verschijnt er extra informatie over de Humane Ai Pin, een slimme gadget die in theorie je smartphone zou kunnen vervangen. Maar nu is er al een prijs gelekt voor het apparaat. In de VS moet het 699 dollar kosten en dat is omgerekend 652 euro. Die prijs is exclusief de abonnementskosten.

Flink aan de prijs

Normaliter zouden we in dit voorbeeld AI met een hoofdletter a en i schrijven, maar Humane gebruikt een kleine i. De slimme gadget wordt straks geleverd met een oplader en twee zogenaamde battery boosters. Die leveren de benodigde energie, maar kun je ook gebruiken als middel om aan je kleding te bevestigen.

Opvallend aan de gelekte informatie is dat er tevens gesproken wordt over een abonnement. Om alles uit het apparaat te kunnen halen, dien je naast de aanvankelijke investering ook 24 dollar per maand te betalen. Dat is iets meer dan 22 euro. Mogelijk gaat dit het succes van de gloednieuwe wearable in de weg zitten.

Voor dat bedrag krijg je echter een telefoonnummer toegewezen en kun je gebruikmaken van het T-Mobile-netwerk middels een data-abonnement. Verder krijg je cloudopslag voor foto's en video's en kun je een onbeperkt aantal verzoeken indienen bij populaire AI-modellen. Zoals die van Microsoft en OpenAI.

Humane Ai Pin kost mogelijk 650 euro, moet smartphone vervangen

Smartphonevervanger Humane Ai Pin

De Humane Ai Pin beschikt over een onbekende Qualcomm Snapdragon-chip, camera, verschillende sensoren voor diepte en beweging, een persoonlijke speaker en een groene laserprojector. Je bedient hem via spraakcommando's en een touchpad. Je kunt ook een bluetoothkoptelefoon aansluiten.

Je kunt het toestel alleen ontwaken door hem aan te raken, want er is geen wake word. Mocht de Humane Ai Pin iets opnemen, dan ziet iedereen een groen lampje branden. Het is nog even afwachten of Humane bevestigt dat het toestel op Android draait: het draait in ieder geval op het eigen Cosmos, maar wat daar de basis van is, dat is onbekend. Maar aangezien deze week de aankondiging plaatsvindt, duurt dat dus niet lang meer.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk