Hugo Barra gaat VR-afdeling van Facebook aansturen

Hugo Barra gaat VR-afdeling van Facebook aansturen

Dag Xiaomi, hallo Facebook

Meer dan vijf jaar heeft Hugo Barra bij Google gewerkt en daarvan werkte hij bijna drie jaar bij het Androidteam, onder andere als Product Management Director. In augustus 2013 was hij toe aan een volgende stap in zijn carrière en ruilde Google in voor het Chinese Xiaomi. Afgelopen dinsdag gaf Barra aan dat hij zijn functie van Global Vice President bij Xiaomi per februari gaat neerleggen en terugkeert naar Silicon Valley. Onder andere heimwee naar Californië speelde in deze beslissing een grote rol. Maar ook het feit dat Xiaomi op de goede weg zit voor wat betreft internationale expansie, maakte Barra overbodig zo zegt hij zelf.

Via een bericht op Facebook laat Mark Zuckerberg zojuist weten dat hij Hugo Barra als nieuwe Facebook-medewerker heeft verwelkomd. Barra gaat daar alles wat betreft virtual reality aansturen, waaronder het Oculus-team. Oculus VR, een techbedrijf gespecialiseerd in VR, is in 2014 voor 2 miljard dollar overgenomen door Facebook en staat ook wel bekend om de Oculus Rift en de samenwerking met Samsung voor de Gear VR. Barra zal een bordje met de titel Vice President van Virtual Reality op de deur van zijn kantoor krijgen.

Zuckerberg geeft nog aan dat hij Barra al heel lang kent. Sinds dat Barra werkzaam was voor het Androidteam tot aan zijn tijd bij Xiaomi. Beide heren zijn van mening dat virtual reality en augmented reality groot gaan worden in de toekomst, beide technieken stellen ons in staat om nieuwe dingen te ervaren en creatiever te zijn. Hugo Barra gaat voor Facebook werken aan deze toekomst met VR en AR.

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties