Huawei's Harmony OS krijgt toch een unieke gebruiksinterface

Huawei's Harmony OS krijgt toch een unieke gebruiksinterface

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei gaat dan toch zijn Harmony OS van een eigen gebruiksinterface voorzien. De eerste beelden van de bètaversie toonden een interface die als twee druppels water leek op Android en de EMUI 11-schil.

Harmony OS 2.0

Op zijn Huawei Developer Conference maakte Huawei dit jaar bekend dat binnenkort een reeks telefoons een update naar Harmony OS 2.0 mogen verwachten. Ontwikkelaars konden dit jaar nog met een eerste bèta van Harmony voor smartphones werken om hun software te optimaliseren voor het nieuwe systeem. Toen bleek op basis van gedeelde screenshots dat de gebruikersinterface van Harmony ons wel heel bekend lijkt.

Harmony leek op Huawei's EMUI 11-schil voor Android, en meteen werd verwacht dat het om een bewuste keuze ging van Huawei om dezelfde interface over te nemen. Op die manier zou de overstap voor gebruikers minder groot zijn. Nu heeft een medewerker van Huawei bevestigd tijdens een demo aan Chinese media (in Chinees) dat Harmony wel degelijk een eigen interface krijgt. De gebruiksinterface die ontwikkelaars te zien kregen, is een tijdelijke plaatsvervanger, en de huidige bèta draait enkel om het onderliggende systeem dat voor ontwikkelaars al wel toegankelijk is.

Huawei's Harmony OS krijgt toch een unieke gebruiksinterface

De eerste screenshots van Harmony voor telefoons leken sterk op EMUI 11

Eén interface voor apparaten

Het bijzondere aan Harmony OS is dat het besturingssysteem zowel op telefoons als tablets, smartwatches, pc, tv's en andere slimme apparaten kan functioneren. De interface gaat dan ook gelijkaardig zijn op al deze apparaten. Daarnaast weten we dat er voor ontwikkelaars hulpmiddelen zijn waarmee ze hun programma's voor Windows en macOS snel kunnen omzetten naar een applicatie voor Harmony OS.

Gerelateerde artikelen

Huawei maakte eerder ook bekend dat gebruikers de keuze krijgen om bij Android te blijven of aan de slag te gaan met Harmony OS. "Voor bepaalde bestaande modellen, inclusief de telefoons die werken met Google Mobile Services, kunnen gebruikers bepalen of ze willen upgraden naar Harmony OS. We blijven continue technische ondersteuning bieden en we blijven zorgen voor een consistente gebruikerservaring voor gebruikers die ervoor kiezen om niet te upgraden naar Harmony OS", aldus een woordvoerder van Huawei Nederland.

Voorlopig is er al maandenlang geen nieuws over een update naar Android 11 voor telefoons van Huawei. Mogelijk is Harmony OS dus de enige uitweg voor gebruikers als het om nieuwe updates van het besturingssysteem gaat.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk