‘Huawei in gesprek om zijn P- en Mate-merknamen te verkopen’

‘Huawei in gesprek om zijn P- en Mate-merknamen te verkopen’

Huawei zou de mogelijkheden bekijken om zijn premium smartphonemerken te verkopen. Dit betekent dat het bedrijf uiteindelijk uit de high-end smartphonebusiness zou gaan stappen.

Huawei verkoopt premium merken

Anonieme bronnen van Reuters stellen dat 's werelds grootste producent van telecommunicatieapparatuur al maandenlang in gesprek is met een consortium onder leiding van door de overheid gesteunde investeringsmaatschappijen. Volgens een van de bronnen is Huawei al in september vorig jaar intern de mogelijkheid aan het onderzoeken om de twee merken te verkopen. De twee bronnen waren niet op de hoogte van de waardering van de merken door Huawei. Volgens adviesbureau IDC hadden de verscheepte Mate- en P-telefoons tussen het derde kwartaal van 2019 en het derde kwartaal van 2020 een waarde van 39,7 miljard dollar.

Huawei moet echter nog een definitieve beslissing nemen over de verkoop en de besprekingen zullen volgens Reuters mogelijk niet tot een succes leiden, aangezien het bedrijf nog steeds probeert om zijn eigen high-end Kirin-chips te produceren.

Huawei ontkent

Een woordvoerder van Huawei ontkent het bericht in een volgende statement aan Reuters: “Huawei heeft vernomen dat er ongefundeerde geruchten de ronde doen over de mogelijke verkoop van onze vlaggenschip-smartphonemerken. Deze geruchten hebben geen enkele verdienste. Huawei is dit niet van plan.” Ook de Chinese overheid kan het bericht niet bevestigen en geeft verder geen commentaar.

Met de mogelijke verkoop van Huawei's premium smartphonemerken lijkt het erop dat het bedrijf weinig hoop heeft dat de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden een andere koers gaat varen en de sancties die al sinds mei 2019 aan Huawei en diverse andere bedrijven zijn opgelegd zal versoepelen. De Verenigde Staten heeft begin dit jaar nog een extra klap uitgedeeld aan Huawei door het intrekken van eerder verleende licenties voor chipmaker Intel en andere leveranciers. In november 2020 verkocht de Chinese telefoonfabrikant Huawei zijn dochtermerk Honor vanwege de enorme druk waaronder het bedrijf staat ten gevolge van de sancties.

‘Huawei in gesprek om zijn P- en Mate-merknamen te verkopen’

Huawei Mate 40 Pro en P40 Pro

De Huawei P-serie bestaat doorgaans uit twee high-end telefoons. Vorig jaar waren dat er drie: de Huawei P40, de Huawei P40 Pro en de Huawei P40 Pro Plus. Ook de Huawei Mate-reeks bestaat sinds 2020 uit drie telefoons, de Mate 40, de Mate 40 Pro en de Mate 40 Pro Plus. De P-serie focust zich op goede camera's en design en de Mate legt de nadruk naast camera's ook op prestaties. Er wordt ook wel gezegd dat de Mate-telefoons zeer geschikt zijn voor de zakelijke markt en de P-serie voor consumenten.

Lees meer over:
Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer