'Huawei gaat honderden werknemers in Verenigde Staten ontslaan'

'Huawei gaat honderden werknemers in Verenigde Staten ontslaan'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei zal honderden van zijn werknemers in de Verenigde Staten ontslaan of een baan aanbieden in thuisland China, dat blijkt uit geruchten. Er werken zo'n 1500 werknemers van Huawei in de VS.

Ontslagen Huawei

Huawei zou zich voorbereiden voor een ontslagronde in de Verenigde Staten, dat melden bronnen van The Wall Street Journal. In de Verenigde Staten werken momenteel zo'n 1500 werknemers van het bedrijf ook al gebruiken de grote operatoren geen netwerkapparatuur van het Chinese merk, worden ook telefoons niet door providers verkocht. Huawei heeft zich maanden voor het handelsverbod al teruggetrokken uit de Verenigde Staten

Er zouden nu honderden banen verdwijnen bij een onderzoekscentrum van het Chinese bedrijf genaamd 'Futurewei'. Chinese werknemers krijgen ook de kans om met een nieuwe baan aan de slag te gaan in thuisland China. Bij Futurewei werken 850 mensen, maar alle overige Huawei-werknemers in de VS verkopen netwerkapparatuur aan kleine operatoren in landelijke gebieden. Het lijkt erop dat bij die werknemers geen ontslagen zullen vallen.

[readmore articles="198781"]

Huawei P30 Pro

Spanningen

Ondertussen is het handelsverbod opgeheven en kunnen Amerikaanse bedrijven weer handel drijven met Huawei door licenties aan te vragen bij het Amerikaanse Ministerie van Handel. Toch lijkt het conflict tussen de Chinese gigant en de Verenigde Staten daarmee nog niet van de baan. Er loopt nog steeds een rechtszaak die Huawei tegen de Amerikaanse overheid heeft aangespannen en die de VS wil opschorten.

Anderzijds blijft Huawei nog steeds verder werken aan zijn eigen besturingssysteem dat versneld wordt ontwikkeld als een alternatief voor Android. Huawei zou nog steeds plannen hebben om Android in China om te ruilen voor zijn Hongmeng-software. Onlangs bevestigde de West-Europese topman van Huawei, Walter Ji, aan onze redactie dat het bedrijf Android als beste optie beschouwt voor onze markt, en een overstap naar een ander besturingssysteem lijkt in Europa dus erg onwaarschijnlijk.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk