‘Huawei voorziet een flinke daling in smartphoneverkopen in 2020’

‘Huawei voorziet een flinke daling in smartphoneverkopen in 2020’
In 2019 mocht Huawei nog vertrouwen op zijn telefoons met de Google Play Store. Daarmee is het bedrijf echter niet verzekerd van goede smartphoneverkopen in 2020. Bronnen kregen inzicht in de verwachtingen van Huawei: die liggen flink lager in vergelijking met vorig jaar.

Handelsoorlog

Totdat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China tot een einde komt, zal Huawei een flinke last moeten dragen. Donald Trump nam in mei 2019 het besluit om Huawei op de Entity List te plaatsen. Daaropvolgend nam Google afscheid van Huawei: het mocht immers niet meer handelen met de Chinese smartphonefabrikant. Trump besloot uiteindelijk om tijdelijke handelscertificaten uit te delen – daarmee was het voor Google en Huawei mogelijk om samen te werken aan updates voor toestellen die al bestaan. Nieuwe toestellen zoals de Huawei Mate 30 Pro en Honor 9X Pro, moeten het echter zonder Google-diensten stellen.

Beelden van de telefoon

Huaweis Mate 30 Pro is een erg goed toestel: helaas bevat het geen Play Services

Huawei werkt keihard aan een oplossing, in de vorm van zijn eigen AppGallery. Het bedrijf leverde zijn appwinkel al sinds de Huawei P20-serie mee op zijn telefoons, maar het bracht de dienst nooit actief onder de aandacht. Gezien het geen Google Play Services mag meeleveren, is AppGallery voor nu de enige uitweg. In januari introduceerde het zijn HMS Core, waardoor Westerse ontwikkelaars aan de slag kunnen gaan met apps voor de AppGallery. Op korte termijn komen apps zoals Facebook en Instagram naar de AppGallery en apps zoals 9292 beginnen ook in AppGallery naar voren te komen.

[readmore articles="205639,205397"]

Dalende verkopen

Ondanks de handelsblokkade die de VS heeft opgelegd tegenover Huawei, kon het bedrijf telefoons met de Play Store blijven verkopen. Het bedrijf had namelijk net voor de handelsblokkade de Huawei P30-serie geïntroduceerd, evenals een aantal andere midrange-toestellen. Later in het jaar bracht het de telefoons onder een andere naam op de markt; nog altijd met dezelfde specificaties, maar vaak met een ander design. Gezien de vergelijkbare interne specificaties, was het mogelijk om de toestellen bij Google te certificeren voor de Play Services. Na de introductie van de Huawei P30 Lite New Edition, lijkt dat tot een einde te komen.

Honor 9X

Huawei bracht de originele Honor 9X nog met de Play Services op de markt

Honor introduceerde recentelijk de Honor 9X Pro – een midrange-telefoon zonder de Play Services. Volgens bronnen van The Information zou Huawei in 2020 de verwachting hebben om ‘slechts’ 190 tot 200 miljoen toestellen te verkopen. In 2019 verkocht het bedrijf 240 miljoen toestellen, dat was een recordaantal voor Huawei, ondanks de handelsblokkade. Vermoedelijk komen veel van deze verkopen van de lokale (Chinese) markt, waar het geen last heeft van de handelsblokkade. Huawei mag daar immers geen telefoons verkopen met Google apps, gezien Google volledig geblokkeerd is in China.

[readmore articles="205644,205402"]

Huawei P40 (Pro)

Ondanks de lastige positie van Huawei in Europa, zal het bedrijf op korte termijn zijn Huawei P40 (Pro) introduceren in Parijs. Richard Yu, CEO van de Huawei Consumer Business Group, heeft laten weten dat de P40-serie op 26 maart wordt geïntroduceerd. Net zoals de Huawei Mate 30 Pro, zal de P40-serie zonder Play Services worden geleverd. Daardoor is het de vraag hoeveel toestellen het kan verkopen: consumenten verwachten immers dat de Google Play Services worden meegeleverd. Wat denk jij van de verwachtingen die Huawei heeft gesteld? Laat het ons weten in de reacties onder het bericht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties