'Huawei verlaagt productie van zijn telefoons door verminderde vraag'

'Huawei verlaagt productie van zijn telefoons door verminderde vraag'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei zou de productie van zijn telefoons verminderen vanwege een verminderde interesse in zijn smartphones. Het merk zou zijn plannen, om de grootste smartphonefabrikant ter wereld te worden, opbergen.

Productie verlaagd

Huawei gaat gebogen onder een crisis als gevolg van het handelsverbod met Amerikaanse bedrijven dat door de Verenigde Staten werd opgelegd. Bronnen van South China Post zeggen nu  dat het bedrijf zijn productie voor de bouw van telefoons heeft verlaagd. Telefoons van het merk worden door het Chinese Foxconn in elkaar gezet, dat is bedrijf dat ook werkt voor merken als Xiaomi en Apple.

[readmore articles="199876"]

Volgens de nieuwe informatie zouden er verschillende productielijnen gesloten zijn die bedoeld zijn voor Huawei-telefoons. De nieuwe zet zou een rechtstreeks gevolg van een verminderde vraag bij de consumenten. De bron benadrukt dat fabrikanten de nodige flexibiliteit in hun productie hebben gebouwd en dat Huawei daarom zo snel kan reageren op de nieuwe feiten. 

OPPO China

Doelen gewijzigd

Huawei kreeg rake klappen nadat Google de licentie voor Android heeft ingetrokken en het bedrijf ook hardwarepartners als Intel, Qualcomm en Broadcomm verloor, wat vooral gevolgen heeft voor Huawei's handel in netwerkapparatuur. Zoals de kaarten nu op tafel liggen, kan de fabrikant ook geen nieuwe chipsets voor telefoons meer maken, omdat het niet langer beroep kan doen op de designs van Arm

[readmore articles="199843"]

Volgens bronnen bij Huawei zou het merk als gevolg zijn doelen wijzigen, want het bedrijf wilde tegen 2020 de grootste smartphonefabrikant ter wereld worden. Vorig jaar verkocht Huawei meer dan 200 miljoen telefoons en ook in het eerste kwartaal van 2019 steeg de verkoop volgens cijfers van Gartner. Nu wordt als gevolg van het handelsverbod het doel om de grootste te worden tijdelijk in de vriezer gezet. 

OPPO China

'Moeilijkheden maken ons sterker'

"Zoals de situatie er nu uitziet, is het nog te vroeg om te stellen of we dat doel zullen al dan niet zullen halen",  zegt Zhao Ming, president van Honor, aan South China Post. "Alle moeilijkheden maken ons sterker. Of het nu in onze acties is of in onze mentaliteit." Volgens Ming is Huawei op dit moment de situatie nog volop aan het evalueren van dichtbij, maar hij reageerde niet op de vraag van South China Post over de mogelijke verlaagde productie.

[readmore articles="199840"]

Androidworld sprak recent met professor Tom Evens over de schade van het merk Huawei ten opzichte van de concurrent. Volgens zijn analyse zal Huawei het extra moeilijk krijgen met deze crisis, omdat het in het Westen niet kan rekenen op dezelfde loyaliteit van zijn gebruikers zoals andere bedrijven als Apple of Samsung dat wel kunnen.

"Als met Apple iets dergelijks zou gebeuren, dan zouden fans en gebruikers zich meteen achter het bedrijf scharen, maar bij Huawei kunnen klanten de naam al amper uitspreken", aldus Evens. Het volledige interview lees je hier

OPPO china

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk