Huawei: "Versie- en beveiligingsupdates blijven gegarandeerd"

Huawei: "Versie- en beveiligingsupdates blijven gegarandeerd"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei-updates

Huawei staat al meer dan een jaar lang in de Verenigde Staten op een zwarte lijst van bedrijven waarmee geen handel mag worden gevoerd. Om toch ondersteuning te kunnen blijven bieden voor zijn producten kon Huawei altijd rekenen op tijdelijke handelslicenties (TGL's), maar recent raakte bekend dat die licentie niet meer wordt verlengd. De licentie verliep op 13 augustus.

We schreven eerder al over de mogelijke gevolgen van het wegvallen van de TGL's. Mogelijk zou Huawei alle Google-apps op telefoons met de Play Store moeten verwijderen, en volgens andere geruchten zouden telefoons niet meer over de nodige beveiligingslicenties beschikken om bijvoorbeeld bank-apps te laten functioneren. Huawei reageert nu op die mogelijke gevolgen bij onze redactie.

Beelden van de telefoon

'Geen gevolgen'

"Zowel smartphones die met Google Mobile Services werken als de toestellen die werken met Huawei Mobile Services zullen zoals gepland beveiligingsupdates blijven ontvangen. Er zijn geen negatieve gevolgen voor de beveiliging van telefoons en alle apps blijven functioneren zoals je gewend bent. Daarnaast zal ook de Android 11-update worden uitgerold zoals gepland. We blijven ook toestellen uitbrengen die werken met Huawei Mobile Services en gaan ook meer investeren in onze eigen diensten.", dat zegt een woordvoerder van Huawei tegen Androidworld.

Huawei laat dus verstaan dat er geen verschil zal zijn voor de gebruikers. Mogelijk onderhandelt het bedrijf achter de schermen over een verlenging van de licentie die er alsnog komt. Anderzijds horen we tegelijk wel nieuwe geruchten over de komst van het eigen Harmony OS voor toekomstige telefoons. Het is in ieder geval opmerkelijk dat het bedrijf benadrukt dat het nu meer zal investeren in zijn eigen diensten. We hebben nog meer vragen gesteld aan het bedrijf en we passen dit artikel aan als we daar antwoord over ontvangen.

Huawei: "Versie- en beveiligingsupdates blijven gegarandeerd"

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk